Odgovori 
BAR KOD

Da li se nekako može automatizovati da se u Calc-u na osnovu šifre artikla dobije bar kod? Malo mi je nejasno na osnovu kojih sve parametara se pravi bar kod, da li samo na osnovu šifre artikala ili on može sadržati još neke informacije?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Uz pomoć ovog dodatka moguće je napraviti barkod u programu Draw.

U Calcu moguće je preraditi prethodni dodatak, koristiti neki od „barkod fontova“ ili komercijalni proizvod nalik na http://www.activebarcode.com/commandline/
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Skinuo sam openoffice dodatak. Međutim, kako se dolazi do tog programa. Instalirao sam ga kao dodatak, ali gde mu je ikonica i u kom programu se pokreće? U Crtežu? Postoji li neko uputstvo?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Za početak, po instalaciji dodatka zatvorite i ponovo pokrenite OpenOffice.org (uključujući i malu ikonicu dole desno pored sata).

Sada u Crtanju (Draw) izaberite Umetni > Barkod

   
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

ok. Našao. funkcionalnosti: kako da povežem sada taj program sa Kalkom, jer u njemu će biti šifre. Ideja je da program makroom automatski pokreće ovaj program i pastuje bar kodove u području za štampanje ( ne samo jedan, već više njih). I da li može da se menja veličina slike bar koda a da ostane prepoznatljiv za skeniranje? Eto, molim za neke ideje...
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Veličina slike može da se menja, a najbolje je probati sa konkretnim čitačem koliko sitnu sliku može da pročita.

Za vezu sa Calcom, kao što rekoh, znam za moguću integraciju upotrebom barkod fonta koji možda i stiže uz bolji čitač. Tada se samo na koloni gde su uneti brojevi postavi taj font i brojevi budu prikazani „crticama“. Mali makro može da izračuna kontrolnu cifru koja je neophodna za uspešno čitanje. Jedan takav paket fonta i makroa može se preuzeti sa http://code.google.com/p/openoffice-code...loads/list Fontovi za druge formate barkodova sa algoritmima za računanje kontrolne cifre mogu se pronaći na http://grandzebu.net/index.php?page=/inf...codbar.htm Oba linka su pomenuta na stranici dodatka u komentarima.

Pomenuti dodatak za umetanje koda u Draw je Python skripta. Kada se raspakuje, u barcode/barcode.py postoje draw* metode koje iscrtavaju barkod za zadati broj. Moguće je proširiti skriptu tako da se ponaša kao Calc funkcija, iscrtavajući barkod u ciljnoj ćeliji. Nije mi poznato da to postoji kao gotovo rešenje.

Od komercijalnih rešenja, pored pomenutog vidim još i http://www.idautomation.com/openoffice/
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Koliko sam shvatio, oni na sajtu nude i free fontove za bar kod, za firme koje na godišnjem nivou imaju manje od 500.000 dolara bruto prometa.
http://www.idautomation.com/fonts/free/#...rcode_Font
Instalirao sam, i sada sve radi lepo u Calcu, u ciljnoj ćeliji, pa kome treba... Doduše nisam proveravao sa čitačem bar kodova.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS