Odgovori 
Brisanje Microsoft Office i instaliranje LibreOffice

Pozz, prvi put sam ovde.

Naime do sada sam koristila Microsoft office 2003, ali posto je program malo prevazidjen i meta stalnih napada raynih virusa, sto se meni nedavno desilo, htela bih da instaliram i predjem na Libre office. Virusi su mi ostetili Microsoft picture manager koji nisam mogla da koristim normalno. Zato sam resila da predjem na Libre Office. Evo oko cega mi treba pomoc - sta tacno od foldera, fajlova i ostalih stvari treba da obrisem od instalacije Microsoft office 2003 (koji je zauzimao preko 200 mb prostora na hardu) da bih instalirala LIbre office.

Ja sam odradila deinstalaciju preko Control panela - ADD OR REMOVE COMPONENTS AND PROGRAMS. Ali ostali su mi fajlovi i datoteke u racunaru i sve ostalo sto ne treba posle deinstalcije programa, htela bih to pobrisati, da rascistim prostor na disku i instaliram LibreOffice koji sam preuzela i nalazi mi se u programima za download.

Deo nekih stvari samo obrisala, kao office 11 fajl i jos neke stvari koje sam ynala da su bili deo instalacije microsoft office 2003. Primenila sam one savete sa microsoft support sajta ali kada dodjem do dela za brisanja zaostalih kljuceva ako ih ima u registry tu mi nije jasno na koje stavke se ponavlja od 1-7 postupak. Jel ima neka druga opcija da ne otvaram registry?

I kako da obrisem ostale fajlove sa C://program files i kako da znam koje treba obrisati? Navescu fajlove i foldere gde sam uspela naci i ostatke od microsoft office 2003. Imam office 12 i office14 , koji se nalaze na C://program files/microsofft office/office12 C://program files/microsofft office/office14 jel to treba da se brise? Zauyima mi 41,3MB

Ima zatim office2003SP3setup koji zauzima 427Mb, na c://program files/office2003Sp3setup i sta odavde treba da se obrise , pretpostavljam da se ne brise ceo folder, posto tu ima i drugih stvari? u okviru ovog foldera ima i C:\Program Files\OFFICE2003SP3SETUP\FILES\PFILES i u PFILES IMA FOLDER MS OFFICE zauzima 282 mb tu su mi sledeci folderi MEDIA, OFFICE 11, STATION I TEMPLATE. Da li se brise ovaj office11 ovde ima 267 MB? Molim za pomoc da ne izbrisem nesto pogresno?

Probala sam preko FIX It sa Microsoft support da preuymem onaj njihov softver ali tamo kazu da ne moze da se primeni na programe deinstalirane preko Add or remove components and programs
http://support.microsoft.com/mats/Progra...Uninstall/

Molim, za savet i pomoc, kako bih mogla da instaliram Libre office, pravilno.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Nema potrebe da potpuno uklanajte Microsoft Office instalaciju. Libreofis će raditi jednako dobro i ako ne uklonite instalaciju ili ključeve iz registry baze, a pretpostavljam da na hard disku računara imate sasvim dovoljno mesta za oba programa.

Za pravi savet kako da potpuno uklonite Microsoft Office možete se obratiti Microsoftovoj tehničkoj podršci http://support.microsoft.com/gp/cu_sc_se...lephone/sr ili serviseru koji je instalirao program. Bez tačnijeg uvida u računar i način kako je Microsoft Office bio instaliran, neodgovorno bi bilo davati savete koje fascikle da brišete.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Na racunaru, u principu trenutno imam mesta, ali ako ostavim oba programa onda bi to bilo previse, zato sto mi se u zandje vreme javljao problem manjka virtuelne memorije, pa sam to resila. A velicina ram memorije mi je trenutno 512 MB sto je ipak malo nedovoljno, pa bih zato da izbrisem Microsoft office 2003.
Ja sam vec trazila odgovor od microsoft support za konsultaciju, ali oni uglavnom upucuju na proizvodjaca racunara, a njihov FIXit se moye primeniti ako se ne deinstalira program preko Add or remove programs and components.

Sada sam gledala ponovo instalirane programe, da bih bila sigurna da sam sve deinstalirala, i postoji mi i instaliran Compatibility Pack for the 2007 office system i ispod ima jos nekih instaliranih 7 stavki za update pa mi nije jasno odakle sada Microsoft office 2007 u kombinaciji sa reinstaliranim 2003. I za ovu stavku nisam sigurna da li se odnosi na Microsoft office 2003 ili na WIndows system a instalirana je:
-Microsoft.NET framework 1.1, i update za njega
-Microsoft.NET framework 2.0 service pack 2, u update
-Microsoft.NET framework 3.0 service pack 2, i update
-Microsoft.NET framework 3.5 SP1, i update
-Microsoft office file validation ADD-in
-Microsoft VIsual C++2005 redistributable
-Microsoft VIsual C++2008 redistributable-x86 9.0.21022
-Microsoft VIsual C++2008 redistributable-x86 9.0.30729.4148
-Microsoft VIsual C++2008 redistributable-x86 9.0.30729.6161

Napomena: ovo su sve stavke koje su mi trenutno isntalirane

Da li su ove gore stavke koje sam navela sastavni delovi Microsoft office 2003 koji je bio instaliran, i da li treba da se deinstaliraju, pre nego sto insaliram Libre office?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Lično ne koristim ni Windows ni Microsoft Office tako da teško mogu dati savet. RAM i virtuelna memorija je odvojena od zauzetog prostora na hard disku i nju zauzimaju samo programi koji su pokrenuti u datom trenutku, a ne svi instalirani programi. Nema potrebe da toliko brinete.

Od navedenog .Net Framework (sve verzije) može biti neophodan za druge instalirane programe, kao i C++ redistributable. Compatibility pack vam je dozvoljavao da šeprtljasto otvorite .docx . xlsx formate iz Microsoft Office 2007 u prethodnom Microsoft Office 2003 pa možete da ga obrišete ako baš insistirate. Usput, iz iskustva LibreOffice bolje otvara pomenute formate.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS