Odgovori 
Brojač strana za Lanscape

Formatirao sam knjigu u Landscape stilu sa dve kolone koje glume dve stranice knjige i postavio sam (izmenom Page stila) da su sve stranice leve. Tako imam numeraciju strana 2,4,6,itd. Na stranici sam postavio Footer u kom sam smestio tabelu i u krajnje levo polje tabele brojač stranica koji to i prikazuje. Ispod desne kolone, u krajnje desno polje tabele, želim da mi se ispisuju neparne stranice, znači Page_Number+1. Ali kad to uradim kroz insertovanje funkcije "=Page+1" rezultat je za sve stranice isti tj. ukupan broj stranica plus jedan. Probao sam i funkciju "=A1+1" i isto daje samo jedan rezultat. Očigledno je bitan momenat kalkulisanja funkcija.
Da li neko ima rešenje.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Trebate da postavite iza leve strane PageStyle Desnu stranu. Nju definišite da po izgledu bude isto kao leva strana, jer sam shvatio da tako želite. Onda ćete stavljanjem broja stranice za ovaj stil dobiti neparne brojeve.
Redosledno, trebalo bi da se uradi sledeće:
1) kod podešavanja za stil leve stranice stavite da je sledeći stil desna strana
2) a kod podešavanja stila desne strane da je sledeći stil leva strana.
3) Potom iza prve leve strane u dokumentu pozovite prelom strane i postavite da je sledeći stil desna strana. Ako se ne varam, automatski će vam se onda ceo dokument preinačiti u naizmenično menjanje stila ("Leva stranica", pa "Desna stranica") od stranice do stranice.
4) Potom samo umentnite broj stranice u podnožju desne stranice i to je to.

Jednostavnije bi bilo kada biste uzeli za stil stranice Podrazumevani stil, ili neki svoj stil, ali ne stil Leva stranica ili Desna stranica, jer korišćenje stila Leve ili Desne stranice, kada se želi koristiti automatsko brojanje stranice, podrazumeva da mora da u dokumentu postoji parnjak levoj strani, to jest i stil Desna stranica, da bi se onda brojevi strana mogli u nizu videti kao 1, 2, 3. strana.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala na brzom odgovoru. Ali mislim da se nismo dobro razumeli tj. da ja nisam dobro izložio moj problem.
Ukratko, želim da na jednom, Lanscape orijentisanom, papiru imam dve kolone koje "glume" dve stranice knjige i budu adekvatno numerisane. Što znači, leva kolona glumi levu stranicu knjige, parne stranice, a desna kolona glumi desnu stanicu knjige, neparne stranice.
Sve sam uspeo da uradim kako sam hteo osim numeracije stranica. Nisam koristio Page Style-ove Left_Page i Right_Page već je svuda Page Style Lanscape. Modifikacijom Lanscape Style-a konkretno:
Page->Layout settings->Page layout=Only left
sam dobio da se brojač stranica inkrementuje za dva jer sam mislio da će mi biti lakše za manipulaciju s funkcijama ili poljima koje bi trebao da umećem umesto pravog brojača stranica.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala na pomoći pronašao sam rešenje, i to veoma prosto. Treba ponekad čitati i dokumentaciju a ne samo kliknuti na HELP, mada sam ja mislio da je to indeks za dokumentaciju. Elem, rešenje je:

Insert->Fields->Other->Document->Page->Next Page

pa pošto mi se stane inkrementuju za dva nema potrebe za offestom ili kalkulacijom. Jedino kod pravljenja PDF-a treba isključiti štampanje praznih stranica.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS