Odgovori 
CALC

Pozdrav svima.
Imam jedan problem pravio sam tabelu za ligu streljastva u NS-u, sve sam sam napravio i pretrazio po internetu i sve mije do sada uspelo ali sam na kraju zapeo u jednoj formuli koja je ja mislim za moj mali mozak poprilicno teska.
Tabela ima 10 i svaka sadrzi po 7 takmicara, u koloni A je ime i prezime pa u ostalim kolonama rezultati sto po serijama sto ispod serija u produzenim kolonama rezultat tog kola da bi na kraju u koloni AB dobio konacne rezultate svakog pojedinacnog takmicara i za prolecni deo i za jesenji deo.
E sada me interesuje kako da izbacim recimo poredak takmicara po velicini rezultata koji su napravili od prvog mesta do drugog u posebne recimo tri kolone gde bi u recimo koloni AD ispisao redosled 1,2,3,4.... a u koloni AE ispisao njihova imena a u koloni AF ispisao rezultate koji su ostvareni.
Pokusavao sam to da odradim u Pivot table ali mi nije uspevalo mogu da poredjam imena i to prvih 10 po azbucnom redu i njihove rezultate ali kada okrenem da mi ispisuje prvo rezultate pa onda imena ako slucajno ima poklapajucih rezultata onda dobijem u jednom redu rezultat a u sledecem redu u dve kolone dva ili vise imena i onda mi izbaci 10 rezultata Ali recimo sa 20 imena. Da li bi neko mogao da mi pomogne oko ovoga bio bi mu jako zahvalan postomi je jos samo to ostalo da odradim i to bi bilo gotovo. Da li se to radi preko Pivot table ili bi mogla i neka formula?
Ako treba mogu i podici negde fajl koji je trenutno pa skoro zavrsen pa da neko strucan pogleda.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Možete li da okačite fajl sa primerom? Ne obećavam ništa, ali prvo da vidim tačno šta vam treba. Napravite primer sa takmičarima i ručno unesite redsled takmičara po uspesima i označite te kolone, da budem siguran da bi te kolone trebalo da se automatski naprave, da ne bude lutanja...

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Zahvaljujem se na odgovoru i pokusaju resenja ali resio sam juce pre podne.
Zaista sam se patio 5-6 dana da sklopim formulu i na kraju uz sto bi se reklo tesko istrazivanje i pomoc mnogobrojnih kolega iz firme i sugestije uspeo sam da je sklopim. Da ne bi ostali svi uskraceni postavicu kako sam odradio ali samo formulu.
Formula bi bila:
"=INDEX(A1:AB189;MATCH(AH4;AB1:AB189;0);MATCH(AG1;A1:A189;0))"
gde bi deo "A1:AB189" bila tablica kompletna
"AH4" je polje u kojem se koristi "LARGE" da pronadje najveci rezultat pa samim tim opet preko komande MATCH opet trazi taj isti rezultat u stubcu "AB"
i na kraju kada ga nadje onda pretrazuje "AG1" koji sam morao da nazovem "Ime i Prezime " i uporedjuje isto sa stubcom "A1" koji sam isto nazvao "Ime i Prezime" i izbacuje ime takmicara koji je postigao taj rezultat koji se nalazi u "AH4".
Ali sve sam to resio na kraju kada sam celu tabelu prebacio u Microsoft Excel.
Ne znam zasto sve je potpuno isto u open officu i dok sam kucao formulu u onom prozoru u gornjem desnom uglu kada zavrsim formulu on izbaci ime koje treba da se nalazi i koje treba da pronadje i koje je tacno za to polje ali kada pritisnem enter (pa i ctrl+shift+enter) u polju u kojem sam kucao formulu pojavi mi se ta formula a ne ni prazno polje ne ni rezultat nego formula. Taj problem me je mucio celo prepodne dok nisam pokusao isto to u MS oficu i posle samo kopiranja formule znaci nikakve prepravke dobih ono sto sam trazio. Na kraju sam se prebacio u MS i zavrsio tablicu.
Ipak sam probao na kraju da otvorim isti fajl u open officu i fajl sa svim formulama radi i u openofficu, tako da sam na kraju ipak zadovoljan. Ostao je na kraju jos jedan deo koji nisam mogao da resim ali to i nije toliko komplikovano, posto u samoj tablici se racunaju na kraju zbirovi:
svakog takmicara posebno, po prvilima lige najbolja tri rezultata, pa zbir tih najboljih tri rezultata koji je na kraju i rezultat ukupni ekipe, i ja sam samostalno dodao, posto u pojedinim ekipama ima i preko tri takmicara, deo koji izracunava ukupni rezultat svih takmicara koji su pucali pa cisto da imaju uvid u to. E sada napravio sam i malu tabelu gde se vade i ispisuju rezultati po pravilima lige tri najbolja tj rezultat koji ucestvuje u takmicenju za ekipu, e tu imam problem jer ne mogu da iskoristim istu formulu kao sto sam koristio za imena da mi ispise nazive firmi ali ako im je to problem na kraju da sami ispisu onda neka se pate sta im ja mogu od mene im je dosta.
I na kraju da ne bi ostao duzan postavicu PDF fajl kako to izgleda.
.pdf  Tabela.pdf (Veličina: 30.37 kb)

Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS