Odgovori 
Ideja i mozda pomoc za evidentiranje fitnes treninga

Postovanje svim clanovima zajednice, radim u nekom fitnes klubu i reko kako sebi da olaksam evidentiranje clanova i njihovih treninga i da sve to bude legalno pade mi na pamet alat Base iz libreoffice....I ja malo "prokopam" po netu kako se radi u tom programu.
Evo kako sam ja to zamislio (ali malo i zapeo), uneses:
ID
Ime
Prezime
Telefon
(znaci popunis bazu)
Zatim kad ti clan dolazi na treninge evidentiras tako sto ces uneti u polje ID njegov ID i preko dugmeta trazi naci njega.
Sad meni se tu javljaju dva problema, ja sam napravio sve to i vizuelno i jednu tablicu sa klijentima.

Problem prvi je sto kad unesem nekog clana i zatvorim taj moj formular i alat Base i ponovo pokrenem i unesem ID i pritisnem dugme trazi on ne moze da nadje clana.

Problem drugi je sto ne znam kako bih mogao da ubacim neki kalendar ili sta je vec tu izvodljivo ubaciti da bi mogao da obelezim dolazak odredjenog vezbaca? Da li je ovo drugo uopste izvodljivo ili sta moze da se uradi po tom pitanju?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Tabela članova deluje u redu, ali mi nije jasno gde se beleže dolasci? Verovatno bi trebalo da postoji nova tabela (ID, Clan_ID, Datum).

Pri unosu člana, da li se podaci upisuju u tabelu? Tabelu možete direktno da otvorite dvoklikom i pogledate šta je upisano.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da upisuju se u bazu ali se i ne izlistavaju po zatvaranju iste, a kad bih napravio novu tabelu ovo sto si mi rekao (ID, Clan_ID, Datum) da li bi mogao da na mesecnom nivou pamti dolsake?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Pogledaj PDF knjigu "OpenOffice.org Base — baze podataka" sa http://sr.openoffice.org/lat/docs/hropen/ Tamo je objašnjeno korišćenje tabela, obrazaca i izveštaja.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Procitao sam, i kreirao prvi deo (tablicu za evidenciju i formu) medjutim imam malih problema. Da li bi mogao da mi obljasnis kako da povezem dugme trazi i ID (tj. kad unesem u ID broj i pritisnem trazi zeleo bih da mi nadje clana medjutim to ne znam kako da namestim) i ima jedan problem sa tablicom kod telefona sam definisao brojeve medjutim prvu nulu mi "pojede" evo uz poruku da pogledas ako imas vremena kako sam ja to uradio i ako mozes da mi ukazes na greske

E sad rekao si za evidenciju dolazaka da napravim drugu tablicu ID, e sad ja bih voleo da mi on pamti svaki dolazak tog clana mozes li mi pojasniti da li to treba da izgleda ovako napravim tablicu ID i kljuc je ID clana i datum kao sto si rekao ili malo drugacije

Hvala na odgovoru

Prilozi uz poruku .odb  New Database.odb (Veličina: 11.95 kb)
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS