Odgovori 
Insertovanje tačke na vektoru

Želeo bih proizvoljno da na vektoru insertujem tačku koja bi taj vektor delila
na dva nova vektora. Mislim da ta mogućnost ne postoji.
Ako bi postojala takva mogućnost onda bi trebalo uvesti i mogućnost pomeranja tačke po vektoru kao i sečenje u tački što bi znatno unapredilo
Crtež.
Mnogo hoću od ovog alata. Međutim, ja mislim da smo mi ovde i da predlažemo nove opcije. Svima nam je cilj da se paket unapredi. Poznato mi je da mogu dati predloge na tamo neku adresu, ali znanje engleskog mi nije tako napredno pa bih molio nekog ko može da ovo sroči na engleskom i prosledi kao predlog za unapredjenje paketa.

Šaljem u prilogu crtež onoga što želim. Tačka koja je insertovana nije ustvari tačka, već smanjena kružnica.

Nadam se da ovo nisu preveliki zahtevi. To postoji u nekim komercijalnim paketima, ali verujte da ima opcija kojih ti komercijalni paketi nemaju, a postoje u Crtežu. Pored toga u nekim stvarima Crtež pleni jednostavnošću i prevazilazi mnoge poznate pakete za crtanje.
Sad vidim da postoji opcija umetanja tačaka. Još da postoji sečenje u tački.

Prilozi uz poruku Izvedena sličica(e)
   
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ako sam razumeo šta želite, evo rešenja.
Dakle, ako želite da na sredini stranice jednog trougla umentnete tačku, možete da je umetnete tako da ćete prvo preko alatke Uredi tačke pronaći ikonicu Umetni tačku, kliknite na nju i potom kliknite kurzorom miša na liniju objekta gde tačku želite da umetnete a koju ćete kasnije seći sa ikonicom Podeli krivu. Međutim, prekid neće biti vidljiv; morate uneti još jednu tačku pored, nju presći, i sada možete odvojiti to veće parče od te strane trougla, da bude i vidljivo.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Браво! Хвала Владиславе, ово је решење. Управо тако нешто ми је требало за сечење вектора. Битно ми је да је исечено иако је потпуно
невидљиво. Ово касније извозим у један други програм и претварам у
cnc фајл који машина може да уради.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS