Odgovori 
Када проверавамо правопис, наредба ПРОМЕНИ СВЕ не функционише

Када проверавам правопис, наредба ПРОМЕНИ СВЕ не функционише, већ се замени само једна реч (и када их у тексту има много).
Ја у раду много користим Писац и одавно тестирам ову могућност (јер ми је потребна), али то не функционише (ни под линуксом , ни под виндовсом).
Било би добро да се ово реши.
Приметио сам и да у уграђеном речнику (који је део либреофиса) има доста грешака. Било би добро и да то може да се исправља (а не само у корисничким).
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Извори за речник су доступни на адреси https://github.com/grakic/hunspell-sr

Ако се прикупе значајније измене, радо ћу прогурати ново издање уз Либреофис.

Од прве појаве речника до данас појавило се више додатних извора које би било могуће искористити, а ту је и жеља да се речник допуни морфолошким правилима. Многи корисници попут вас који редовно користе проверу писања имају личне речнике и узорке лекторисаног текста који би да се обједине могли да обогате заједнички речник.

Што се мојих личних активности тиче, ту на жалост због недовољно усмерености многе лепе ствари још нису спремне за коришћење.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Када отворим речнике (у Писцу 4.1, OS W7) за проверу правописа (стандардни или онај који сам направио, као и горе наведени извор за речник), у документу се налазе само нека набацана слова.
У чему је проблем? Под Убунтуом нема ових проблема.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Windows i Linuks koriste različite oznake za kraj reda u običnim tekstualnim datotekama. Ne znam šta pokušavate da uradite, ali tako direktno otvaranje rečnika nije predviđeno za rad u Libreofisu.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Само да обавестим да у Либреофису 4.1.3.2 наредба из наслова теме (само што је преименована у ИСПРАВИ СВЕ) функционише (Убунту).
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS