Odgovori 
Како да инсталирам додатак за проверу правописа

Тражио сам на сајту за додатке проверу правописа и нисам могао да нађем српски језик. Где могу да нађем овај додатак и како да га инсталирам?

biske.rs
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da li koristite Libreofis i na kom operativnom sistemu, te da li ste program preuzeli sa sajta i instalirali ili je već bio instaliran?
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

(12. 02. 2012 01:45)Goran Rakić piše:  Da li koristite Libreofis i na kom operativnom sistemu, te da li ste program preuzeli sa sajta i instalirali ili je već bio instaliran?
Извини што нисам дао више информација.
У питању је LibreOffice 3.4.4. на Убунту 11.10. Програм је био инсталиран са оперативним системом.

biske.rs
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Trebalo bi da je Libreofis u Ubuntu instalaciji konfigurisan da koristi sistemske Hunspell rečnike, pa je iz skladišta preko opcije Dodaj/ukloni programe ili narednom apt-get potrebno instalirati pakete hyphen-sh i hyphen-sr.

Tada će provera pisanja biti dostupna i u nekim drugim programima, npr. u klijentu za e-poštu Evolucija ili uređivaču teksta gedit.

Moguće je i mimo sistema instalirati paket sa proverom pisanja, iako to ne preporučujem. Kako je stari OpenOffice.org sajt nedostupan, nema više lokacije odakle se paket može preuzeti. Izvori za dodatak su dostupni na https://gitorious.org/ooo-sr odakle se po potrebi može napraviti paket.

Poslednju verziju koja je priređena za OpenOffice.org moguće je preuzeti sa ovog privremenog linka: http://www.openoffice.org/sr/prosirenja/...ict-sr.oxt Ukoliko se Upravnik paketa iz Libreofisa ne pokreće po dvokliku na datoteku, isti je dostupan iz Libreofisa kao Alatke > Upravnik paketa odakle treba instalirati preuzeti paket.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Хвала Горане, то је то.

biske.rs
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS