Odgovori 
Kako promeniti LibreOffice ikonice u menijima

Poštovanje,

Instalirao sam Libreofis i prvi vizuelni utisak je da su ikonice nejasne i male.

   

Neke bi trebalo sa lupom čitati, a i tada bi bilo pitanje jasnoće slova na njima. Ne znam što su tako male slike, jer kada postavim kurzor miša na njih vidim da postoji još dosta prostora koji je namenjen za ikonicu a on nije iskorišten.

Dalje, korišćene su isprane boje, koje pojačavaju utisak neupadljivosti (što donekle mogu da shvatim ako se želelo da bojom ne iritiraju korisnika) ali ta neupadljivost je došla do granice otežanog raspoznavanja. Veliki je to minus, s obzirom da se stalno moramo služiti komandama preko ikonica.

Inače, pohvala je da su ikonice za tekst dokument, tablice, crtež... sada obojene različitim bojama, pa se bolje razlikuju nego bele ikone u Openofisu.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Lako je prebaciti da ikonice budu kao u OpenOffice.org.

   

Otvorite „Alatke > Podešavanja“ i na kartici „Prikaz“ izaberite stil „Galaksija“ (ikonice iz OOo 3). Veličina može biti „velika“ ili „mala“ po želji.

(izdvojio sam pitanje u posebnu temu i dodao ilustraciju jer može i drugima biti od koristi)
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Moram priznati da je ovo jako dobra opcija. Nisam uopšte bio upućen u ovu mogućnost. Sada su monitori veliki. Da li to znači da ćemo u budućnosti moći da biramo još različitih stilova za ikonice?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Korisnici relativno jednostavno mogu da naprave sopstvene teme ikonica. Najlakše je početi od postojeće teme i zameniti sličice. Ipak, izrada dobrih ikonica je zahtevan posao i traži dosta iskustva. Puno različitih komandi, a malo piksela da se to sve lepo predstavi.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS