Odgovori 
Kreiranje glavnog dokumenta

U ranijim verzijama Libre Office-a smo imali mogućnost da izaberemo snimanje glavnog dokumenta. Da budem iskren nije mi bio uopšte jasan taj izbor. Jedino što sam znao je to da za veće dokumente treba birati taj format zapisivanja. Sada u novijim verzijama Libre Office-a ne vidim tu mogućnost. Da li je to nešto promenjeno što se tiče odt formata?

Prilozi uz poruku Izvedena sličica(e)
   
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Napravite novi glavni dokument izborom iz menija Datoteka > Nova > Glavni dokument. Sada u prozorčetu za čuvanje imate opciju za čuvanje u .odm formatu.

Glavni dokument (.odm) može da uključi sadržaj drugih dokumenata (.odt) koji se nezavisno uređuju. Na primer ako pravite knjigu, možete imati po jedan dokument po poglavlju. Tada dokument određenog poglavlja možete da uređujete brže i uz manje korišćenje memorije, bez potrebe da celu knjigu učitavate i čuvate nakon svake izmene. Zgodno je i za timski rad.

Glavni dokument obezbeđuje numeraciju, indeks, bibliografiju i druga svojstva. Stilovi definisani u glavnom dokumentu se primenjuju preko istoimenih stilova u pojedinačnim dokumentima.

Pogledajte u dokumentaciji (na engleskom): https://help.libreoffice.org/Writer/Work...bdocuments

Ukoliko ne planirate da u dokument uključujete sadržaj drugih dokumenata, ne treba da koristite funkcionalnost glavnog dokument.

Korisne informacije postoje i u trinaestom poglavlju Writer priručnika: https://wiki.documentfoundation.org/imag...uideLO.pdf
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala Vam Gorane! Upravo to radim, trebam da složim dokument koji je oko 1500 strana. Na njemu radi 60 ljudi. Konačno cela škola radi u Libre Office-u. Svima sam podelio šablone sa stilovima i tabelama koje trebaju da popune i na kraju to trebam da objedinim u jedan dokument. Na to smo se odlučili zbog najbolje opcije u Piscu, a to je navigator. Jako je teško pretraživati tako veliki dokument kada trebaju da se naprave izmene. U navigatoru, možemo da definišemo imena tabela, pasusa i naslova sa oznakom. Osim navigatora jako dobra opcija su promenjive gde na mnoštvu strana možemo promeniti školsku godinu i druge promenljive jednim upisivanjem izmene na promenljivoj. Takođe sam podelio moj šablon stilova koji im je znatno olakšao svakodnevni rad.
Nego meni se činilo da je uranijim verzijama Libre Office-a mogao da se izabere format glavnog dokumenta prilikom snimanja dokumenta.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS