Odgovori 
Labels

Da li u Writeru postoji nešto slično Labels-u u MS Wordu?
Koverte sam pronašao, ali mi treba labels za štampu neljepnica (uvozničkih deklaracija) na samoljepljivom papiru?
Hvala!
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Datoteka > Nova > Etikete i nalepnice

Na prvoj kartici Oznake u odeljku Format odaberite opciju List pošto nalepnice štampamo na A4 listovima, a ne na neprekidnoj traci. Na drugoj kartici Format zadajte format nalepnica i raspored na papiru.

Vodoravno i uspravno rastojanje određuju ukupnu veličinu nalepnice i razmak do sledeće. Širina i visina nalepnice određuju veličinu nalepnice unutar prvog prostora. Gornja i leva margina uređuju veličinu margine pre početka slaganja nalepnica. Na kraju opcija Redovi i Kolone omogućavaju nam da složimo više nalepnica u mrežu na stranici.

Minimalne veličine stranice se automatski izračunavaju. Ukoliko radite sa A4 papirom morate odabrati takve postavke da ova veličina bude manja od veličine papira (210 × 297 mm).

   

Ovo je prvi put da koristim pomoćnika za izradu etiketa i nalepnica i primećujem da bi prevod mogao da bude bolji. Ukoliko imate malo vremena možete u ovoj temi da predložite ispravke.

Na trećoj kartici Opcije u grupi Rasporedi odaberite Cela stranica. Ukoliko potvrdite opciju Sinhronizuj sadržaj Libreofis će omogućiti opciju da nakon uređivanja prve (gornja leva) nalepnice jednim klikom prekopirate taj sadržaj na sve ostale.

Na prvoj kartici još treba izdvojiti opcije koje vam omogućavaju da sadržaj nalepnice „vežete“ na izvor podataka. Na primer možete imati tablicu u Calcu kao izvor podataka o proizvodima, od njega napraviti bazu i povezati ga u ovom koraku sa pripremom nalepnicama. Kao kada pravite cirkularno pismo, polja iz izvora podataka (na primer naziv, opis, cena) onda možete da ubacite u sadržaj nalepnice i pustite štampu na neprekidnu samolepivu traku. Ili već koja god druga kombinacija vam odgovara.

Dokumentacija: Creating and Printing Labels and Business Cards

Pogledajte i vodič Create a Mail Merge Document: Labels za više informacija o povezivanju izvora podataka sa pripremom nalepnica.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala Gorane, po ko zna koji put!!
Iskreno, nikada ih sam ne bih pronašao.
Hvala još jednom!!
Darko.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS