Odgovori 
LibreOffice Аутоматски садржај са издвојеном „колоном“ за број страница

Здраво свима.

Користим аутоматско генерисање садржаја које пружа Либреофис Писац. У питању је верзија 3.4.4. Међутим, нисам баш задовољан изгледом садржаја па бих волео да га мало побољшам. Не свиђа ми се то што, када имам наслов који је јако дугачак и прелама се и у наредни ред, тада текст наслова сече привидну „колону“ која је резервисана за број страница. Желео бих да бројеви страница на десној страни стоје у привидној колони и да никакав текст не наруши доследност те привидне колоне. Ево како то изгледа:

[Slika: image.jpg]

Наиме, проблем ми прави ставка 4.1.3.6 јер текст наслова пресеца ову привидну колону у којој се налази број странице са линком до тог наслова. Хтео бих да ове две речи „радом у“ померим мало улево тако да не пресецају привидну колону у којој се налазе бројеви странице али не знам како то да урадим.

Замолио бих вас за помоћ.

Унапред вам хвала.

Ко хоће да учи, свуда нађе школу.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ne koristim Libreoffice već Apache Oo, ali pretpostavljam da nema puno razlike. Pogledajte kada generišete sadržaj, na listu Indexes tables imate mogućnost da naknadno manuelno podešavate izgled generisanog sadržaja. Treba samo dozvoliti tu opciju i ponovo generisati sadržaj. Ako nije tako, onda su zbilja promenili i to u odnosu na Oo. Pozdrav

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Да, знам да може ручно да се уређује садржај али мени треба да изнет проблем решим на што елегантнији начин, па мислим да ту ручно уређивање нема шта да тражи већ у обзир долази само аутоматско. Е сад, како то да урадим, још увек нисам пронашао. Sad

Хвала вам у сваком случају.

Ко хоће да учи, свуда нађе школу.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Pogledajte ovo uputstvo (Chapter 12, sa desne strane je sadržaj; jeste da je za Oo, ali verujem da je to isto ili skoro isto kao u Lo), možda ćete naći odgovor. Ako ga nađete, molimo vas da ga prezentujete na ovom forumu, zbog ostalih.
Pozdrav
Link:
http://wiki.openoffice.org/wiki/Document...es_Biblios

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS