Odgovori 
LibreOffice Snimanje samo jedne strane

Kako da snimim samo jednu stranicu iz dokumenta (koji ima nekoliko stranica) kao poseban dokument?

Pozdrav
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Verujem da ovo nije odgovor koji očekujete, ali za ovako nešto nema ugrađene funkcionalnosti. Možete da odštampate jednu stranu ili da tu jednu stranu sačuvate kao PDF, ali ako želite da tu jednu stranu sačuvate kao dokument koji kasnije možete dodatno da uređujete i menjate jedina opcija je da ručno izdvojite jednu stranu u novi dokument.

Ja bih to odradio na jedan od sledeća dva načina:

1) sačuvajte dokument pod novim imenom (Datoteka > Sačuvaj kao) i zatim označite mišem i obrišite sve pre date strane, baš kao i sve posle ciljne strane koja će preostati kao jedina stranica u dokumentu

2) označite sadržaj te jedne strane i iskopirajte je u novi dokument


U oba slučaja može biti problem da se stilovi stranice ne poklope (što uključuje položaj stranice, margine i izgled zaglavlja i podnožja). Ukoliko pratite prvu varijantu, obratite pažnju na aktivan stil stranice i nakon što izdvojite stranicu primenite potreban stil stranice kako bi stranica izgledala isto kao i pre izdvajanja. Ukoliko pratite drugu varijantu stil stranice neće biti prisutan u dokumentu pa doterivanja morate ručno da izvedete.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Znam za ovo što ste mi savetovali i to sam baš hteo da izbegnem ali u stvari ste mi odgovorili na pitanje - da ne lupam glavu tražeći lakši način.

Hvala
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS