Odgovori 
LibreOffice Virman - obrazac br 3 Problem sa stampom

Prelazim sa OpenOffice 3.4 na LibreOffice 4.1 i imam problem sa podesavanjem velicine strane za stampu, naime format tog obrazca je 8,5 x 4 incha, ili 215,9 x 101,6 mm. U OO 3.4 podesio sam format stranice i radio je bez problema, sada stranicu okrece za 90 stepeni i nikako ne mogu podesiti da stampa na obrazcu (koristim matricni stampac LX 300 i beskonacni papir).
Istina, u pregledu za stampu mi daje izgled stranice koji mi je potreban, a kada krene na stampu radi suprotno. U dijalogu za stampu mi daje format papira A5 i ne mogu podesiti format koji sam zadao u samom dokumentu.

Molim za pomoc, hvala.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

U medjuvremenu sam resio problem.
Problem je u tome sto windows-i imaju vlastitu intiligenciju, a autori libreoffice-a su smatrali da je bas zgodno i iskoristiti je.

Elem, uraditi sledece:start-setings-printers and faxis, kada se otvori prozor u praznom polju desni klik i odabere se opcija server propertis. Ukljuciti create new form, i u polju form name uneti naziv nove forme (ja sam je nazvao Virman) a zatim popuniti polja koja se odnose na zeljenu velicinu papira, margine najbolje nedirati, zato sto se sabiraju sa zadatim vrednostima u samom dokumentu. Kada je to zavrseno, pritisnuti dugme save form i OBAVEZNO RESTARTOVATI RACUNAR!!!

Sledeci korak je: start-setings-printers and faxis, naci zeljeni stampac desni klik, propertis, u tom prozoru printing preferences. Dobija se dijalog box u kom treba pronci podesavanje za paper size i u padajucem meniju
odabrati naziv zeljene velicine papira (u mom slucaju to je novoformirana velicina pod nazivom Virman).

Time je posao zavrsen.

Ukoliko se koristi samo jedan stampac za vise obrazaca, velicina papira se mora promeniti prilikom svakog prelaska na drugi format, sto je moguce uciniti iz dijaloga za stampu u LibreOffeice-u: file-print i u dijalogu odabrati propertis. Ovo se moze izbeci kreiranjem kopija stampaca u printers and faxes i svakoj kopiji zadati drugi format, a onda u dijalogu za izbor stampaca birati zeljeni stampac (kopiju).

Nadam se da ce ovo nekom pomoci i resiti muka koje sam ja proziveo.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Bravo. Koju tocno to verziju koristis?
__________________
Program za virmane
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS