Odgovori 
LibreOffice greska u definisanju stilova

Na stilu sam podrazumevane stranice. Kreiram novi stil pod imenom ,,moj stil".
Ne kreira ga u spisku stilova. Predjem na stil naslova i vratim se na stil stranice i vidim moj stil je u spisku. To je prva greška koja se javlja.

Kliknem na ,,moj stil" u spisku stilova i promenim margine. Ažuriram ,,moj stil" i margine na mom ažuriranom stilu su kao na podrazumevanom, a na podrazumevanom su kao na ,,moj stil". To ne radi pravilno. Ovo se provlači od ranije. Ja sam tome doskočio tako što najpre definišem nove stilove, snimim dokument, zatim ponovo otvorim dokument i to posle radi pravilno.
Radi se o zadnjoj verziji Libre Office 4.2.5.2 pod Windowsom. Pod Linuksom se samo ne javlja prva greška ostalo se takođe javlja.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Na šta mislite kada kažete da ažurirate stil nakon izmene?
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Pa ako unesem promenu na bilo koji stil nakon promene moram da ažuriram jer u suprotnom neće biti promene na stilu.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Evo detaljne procedure koju sam sproveo da bi definisao novi stil(dato je u prilogu). Procenite da li je moja procedura ispravna. Možda očekujem da to tako radi tj. smatram da to tako treba da radi. Ukoliko nisam upravu želim da mi neko objasni u čemu grešim. Ako ja ovo pravilno radim, onda se ova greška provlači odavno.

Prilozi uz poruku .pdf  Insertovanje novog stila.pdf (Veličina: 178.28 kb)
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Došao sam na ideju da napravim stil stranice po želji i da ga snimim kao šablon i da to kasnije učitam kao stil. Međutim, ta opcija ne radi. U prilogu dajem snimak ekrana. Izgleda da ima još nedovršenih opcija, mada mislim da je to radilo u ranijim verzijama Libre Office-a.

Prilozi uz poruku Izvedena sličica(e)
   
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Nadam se da će Goran Rakić kao jedan od najangažovanijih prijaviti ove greške, pa da dočekamo naš omiljeni paket malo ,,utegnut" u sledećem izdanju. -Smile Možda bi bilo poželjno kao predlog da se kreirani stilovi mogu izvesti i kasnije uvesti u neki kreiran dokument. Ja svaki dokument počinjem sa svojim šablonom stilova, koji ću ovom prilikom ustupiti korisnicima ovog foruma.

Prilozi uz poruku .ott  _A4 stilovi najnovije.ott (Veličina: 10.9 kb)
Citiraj ovu poruku u odgovoru

U verziji L. O. 4.3 pod Windowsom je ovaj problem rešen. Konačno sve radi kako treba.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS