Odgovori 
Međuzbir svake strane

Pozdrav svima!
Pokušao sam da napravim jednostavnu bazu da bih sebi olakšao popis robe,međutim imam problem sa međuzbirom na svakoj strani.
Prvo da objasnim kako sam do baze došao:tabela Artikli je napravljena prostim uvozom .csv fajla koji se dobije kada se iščitaju artikli iz fiskalne kase,i nekim kolonama sam menjao tip podataka i dodao ID.
Tabelu popis sam napravio kako bih u nju unosio stvarno stanje arikala u radnji i to : količinu,šifru i cenu.
Dalje sam upitom dobio nazive artikala i iznos (količina*cena) i u orakle bilderu napravio izveštaj.
Ovaj deo radi ok.
Problem je što na svakoj strani mora biti sabrana kolona iznos - na kupovnom bloku postoji polje za to,pa pretpostavljam da je tako.
Pošto obično sabiranje kolone ne daje rezultate,posle mnogo pretraživanja našao sam primer gde se grupe posebno sabiraju i pokušao da primenim.
Dobio sam da se iznosi sabiraju,ali tako da se sabiraju i iznosi prethodnih stranica,a kada pokušam bilo kakvo grupisanje ne dobijam nikakav rezultat.
Da li je moguće napraviti izveštaj da ima zbir svake posebne stranice u dnu?
Prilažem i bazu da bi bilo jasnije o čemu govorim.

Prilozi uz poruku .odb  popis.odb (Veličina: 93.45 kb)
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Mogućnost ne postoji kao ugrađena funkcija.

Ako znamo da će na stranici uvek stati 25 rezultata, možemo u SQL upitu dodati brojač, grupisati po njemu 25 po 25 redova i sračunati zbir za grupu ugrađenom funkcijom. Preostaje još da grupu podesimo tako da prelomi stranicu po kraju grupe čime naš zbir grupe postaje zbir stranice.

Ne znam kako bi se ovo uradilo sa promenljivim brojem rezultata po stranici. Mislim da nije moguće. Kako ste ispravno primetili, nedostaje mogućnost da sračunatu sumu poništimo na svakoj sledećoj stranici tako da počne od 0.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Šteta,bilo bi dobro da ovo može da se uradi.
Hvala na odgovoru,da se ne mučim više.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS