Odgovori 
OOo Translit za Aache OpenOffice

Zahvaljujući ljubaznosti g. Jörg Schmidt-a, napravljene su izmene u OOo Translit-u pa je omogućeno instaliranje jednog od najkorišćenijih dodataka na ovim prostorima.
Sa promenama koje su se desile sa AOO 4.0 neki dodaci se nisu mogli do kraja instalisati. Kod OOo Translit-a nije se prikazivala paleta alatki.
Fajl Addons je izmenjen i usklađen sa promenama koje su se desile sa AOO, tako da se sada paleta alatki ovog dadatka prikazuje.
Prikačen fajl korisnici AOO 4.0 mogu preuzeti. Fajl ne može da se koristi za LibreOffice.
Kada ga preuzmete, dovoljno je da klinete na njega i program će prizvati AOO a dalje samo pratite uputstva koja su u dijalogu. Nakon instalacije zatvorite sve otovorene prozore AOO paketa, i ponovo otvorite željeni program, Calc ili Write. Paleta sa alatkama OOo Translit-a će tada biti dostupna.

Prilozi uz poruku .oxt  oootranslit_0.4.1_AOO.oxt (Veličina: 26.25 kb)

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Kako sam se autoru programa obratio putem kontaktne forme, a do danas nisam dobio odgovor (pretpostavljam da se odgovori šalju na mejl koji se ne koristi), zamoljavam ga ovim putem da zameni postojeću nekompatibilnu verziju OOoTranslit-a na sajtu za Apache OpenOffice dodatke sa ovom koja je kompatibilna sa AOO4.0, ili da ih uporedno stavi, za one korisnike koji koriste stare verzije AOO ili pak OOo.

http://extensions.openoffice.org/en/sear...order=DESC

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Хвала Вам за ове поруке! И ја сам исто преузела ново издање (четврто) Отвореног документа и преузела и поставила додатак пресловљавања и десило ми се све што сте навели. Контактирала сам творца, али без успеха.

Када вам тако мала и проста ствар искомпликује живот и рад, постанете поприлично исфрустрирани. Хвала Вам што сте ми решили проблем! Не знам шта бисмо радили да нема вас овде!
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Pozdrav svima (možda previše kasno Smile

Ja sam krajem 2013. godine projekat kao legat predao LUGoNS zajednici (hvala Milobitu što je preuzeo da hostuje sajt).

Ako iko hoće da preuzme održavanje sajta i dodatka, neka mi se javi http://urosevic.net/kontakt/ i da ću mu potrebne informacije.

Ja jednostavno više nemam vremena da se bavim ovim projektom. Tražio sam "naslednika" te 2013, ali se niko nije okuražio da projekat preuzme na sebe Smile

Pozdrav i sve najbolje

OOoTranslit :: preslovljavanje bez muke
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Poštovani Aleksandre, Dok se ne nađe naslednik, zamolio bih vas da još malkice posvetite svoje vreme vašem projektu, tek toliko da upotrebljivu verziju oooTranslit -a za Apache OpenOffice, objavljenu na ovoj temi (post br. 2) postavite na zvanicni sajt Extenzija za AOO:
http://extensions.openoffice.org/en/sear...order=DESC
Ja sam se bavio mišlju da umesto vas to uradim, ali, skrenuta mi je pažnja da je to ipak vaše autorsko delo, i da bi, što je razumljivo, to trebali vi da uradite. Eto, ako želite da pomognete velikoj zajednici AOO korisnika, molim vas da nam izađete u susret.
U vezi traženja naslednika... Ne znam da li bi bilo lakše ga pronaći (barem za AOO zajednicu) ako bi vaš kod, podveli pod Apache2 licencu? Tada bi bez ikakvog straha od mogućih tužbi i sličnog, razni programeri lakše se odlučili da održavaju dodatak... Ne znam da li sam u pravu, samo glasno razmišljam... i nadam se da ćete mi (nama) odgovoriti na ovaj post, ali ne kroz godinu i po Wink

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

OOoTranslit je objavljen pod GNU GPLv3 tako da ne vidim prepreku i ikakav razlog za ikakvu tužbu sve dok se ovaj proizvod distribuira pod istom licencom Smile

Citat: OOoTranslit - transliterate Serbian Cyrillic to Latin script and vice versa
Copyright © 2005-2012 Aleksandar Urošević

This program is free software: you can redistribute it and/or modify
it under the terms of the GNU General Public License as published by
the Free Software Foundation, either version 3 of the License, or
(at your option) any later version.

This program is distributed in the hope that it will be useful,
but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the
GNU General Public License for more details.

You should have received a copy of the GNU General Public License
along with this program. If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>.

Objavio sam ovu AOO verziju na http://extensions.openoffice.org/en/project/oootranslit (a i tamo stoji lepo da je OOoTranslit GNU GPL3 Wink

Pozdrav

OOoTranslit :: preslovljavanje bez muke
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Citat:Objavio sam ovu AOO verziju na http://extensions.openoffice.org/en/project/oootranslit (a i tamo stoji lepo da je OOoTranslit GNU GPL3 Wink

G. Aleksandre, link ne radi, javlja se sledeći tekst:

Access denied
You are not authorized to access this page.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS