Odgovori 
Odakle mogu preuzeti OpenOffice 2.4.1 na srpskom

Imam jedan računar koji nema dovoljno rama da bih na njega mogao instalirati OpenOffice 3. Da li postoji neka lokacija sa koje se može preuzeti lokalizovana verzija 2.4.1 ili barem jezički paket? Do sada sam uspeo da pronađem verziju 1.0.1 ali je ona suviše stara.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Nisam siguran da će 2.4.3 (poslednji u 2.x seriji) raditi efikasnije od novih izdanja.

Na srpskom je bilo objavljeno jedino 2.4.1 nakon čega smo se prebacili na 3.x granu. Ja više nemam kopiju te instalacije, a bila je na ovom linku: http://ooo.matf.bg.ac.rs/Build_2.4.1/msi...all_sr.exe Postojala je i dodatna lokacija http://mirror.mtid.gov.rs/download/OOo_2...all_sr.exe ali ni tamo više nema datoteke. Ako se negde pronađe, autentičnost se može potvrditi preko MD5 otiska: d9ef9ca4efdf8336ae5260eeb48bf90a

Svakako se može napraviti izdanje ponovo iz izvornog koda: http://www.openoffice.org/download/sourc...ource.html Prevod treba iskopati sa https://gitorious.org/ooo-sr gde je sačuvana i celokupna istorija. Najbolje uzeti prevod iz vremena 2.4.1, pa dodatno radi tačnosti preneti ispravke i dopune iz aktuelnog prevoda. Ako se krene obrnuto, biće dosta grešaka oko izmenjenih poruka u izvornom materijalu.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS