Odgovori 
Open Office 3.3 promena ikonica za .DOC, .XLS dokumenta

Da li je ikako moguce promeniti sive ikonice .DOC i .XLS dokumenata u verziji Open Office 3.3? U folderu sa mnogo dokumenata izuzetno je tesko snaci se i pronaci odgovarajuci fajl. Kod verzija 3.1 i 3.2 ovo nije bio slucaj.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Bilo koji pomoćni programčić za promenu ikonica u operativnom sistemu će rešiti problem, ili ručno po ovom uputstvu (odeljak Change File Type Icon in Windows).

Stare ikonice možete da preuzmete u jednom paketu, ili da potražite atraktivnije ikonice za zamenu na http://www.iconfinder.com/ U paketu se nalazi i skripta koja bi na prvi pogled trebalo da postavlja ikonice, ali nisam istu nikada testirao.

O ikonicama postoji prijava "greške", na adresi http://openoffice.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=112141 Od izdanja 3.2.1 Oracle kao glavni sponzor projekta gura nove ikonice sa željom da pozicionira otvoreni dokument-format, gde ikonice svih dokumenata imaju prepoznatljiv elegantni izgled, a dokumenti u ODF formatu i vidljivu plavu trakicu. U sitnijem prikazu međutim nove ikonice su zaista isuviše međusobno slične, što pravi problem u upotrebljivosti.

   

Korisnici koji prelaze sa Microsoft Office na OpenOffice.org često imaju potrebu da zadrže standardne Office ikonice za Word/Excel/Powerpoint dokumente, kada se može iskoristiti isti trik sa zamenom ikonica.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala na brzom odgovoru! Rucno sam promenio ikonice i sada je sve u redu! Smile
Probao sam i skript ali je on promenio samo defaultne ODF ikonice. U svakom slucaju, problem je resen. Hvala jos jednom!
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Može li da se čuje kako ste izveli rešenje? Ima nas još nezadovoljnih ovim ikonicama...
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Samo treba ispratiti odgovor koji je Goran objavio. Prvo preuzeti skup ikonica sa ove adrese. Raspakovati fajl i iskopirati dobijeni folder oooicons na pogodno mesto, npr. u C:\Program Files\OpenOffice.org 3 . Zatim ispratiti uputstvo . Kliknuti na My computer - Tools - Folder options - File types - sacekati da se prikazu sve ekstenzije. Ako zelite da promenite ikonicu za npr. .DOC ekstenziju, nalazite je u spisku, oznacavate i klikcete na Advanced - Change icon - Browse. Trazite putanju do oooicons foldera kojeg ste malopre negde smestili i birate npr. ikonicu OOo3_writer_doc.ico
Potvrdite izmene i to je to. Na ovaj nacin promeniti i ostale ikonice ako je potrebno - npr. .XLS za Excel
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS