Odgovori 
OpenOffice Pocetnik: Kako da aktiviram cirilicu u OpenOfficu u Linuxu?

Drage kolege,

Molim vas za pomoc. Potpuni sam pocetnik u Linuxu. Do sada je islo sve kako treba, medjutim, nikako ne umem da pocnem da koristim cirilicu u OpenOfficu u Linuxu?

Vidim da je imam kao opciju. Sve podesim, ali i dalje kuca latinicna slova i to englesku latinicu.

Molim vas da mi neko pomogne.

Unapred zahvalan,

Andrej Dimitrijevic
andrej.dimitrijevic@yahoo.com
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Unos slova zavisi od rasporeda tastature koji je aktiviran na operativnom sistemu. Da dodate raspored tastature u Gnome okruženju za GNU/Linux, pogledajte priloženi isečak.

   

Ako koristite KDE okruženje pretpostavljam da postoji neka slična postavka, najbolje da se obratite forumu GNU/Linux zajednice distribucije koju koristite.

Kada su slova unesena, u OpenOffice.org može da se označi da je to tekst na određenom jeziku kako bi OpenOffice.org mogao da odradi svoj deo posla oko podele reči na kraju reda, automatskog ispravljanja ili provere pisanja. Taj jezik se može definisati na nivou dokumenta (lokalitet) ili na nivou pojedinačnih rečenica i reči (format pasusa, format znaka).

Dodatno u OpenOffice.org postoji opcija za jezik samog programa, koji ne uslovljava prethodna dva. Možete imati OpenOffice.org na ćirilici, a kucati tekst na francuskom.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Поштовани Горане,

Хвала на брзом одоговору.

Успео сам да активирам ћирилицу.

Свако добро,

Андреј Д.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS