Odgovori 
OpenOffice Tabele u Writer-u


Poruka je preuzeta sa elitesecurity.org Office foruma. Izvornu diskusiju možete pronaći na ovoj stranici.

Kako se u Writeru brisu linije koje obrazuju tabelu?

Recimo na primeru sa slike sam napravila tabelu 5x4 u MS Wordu, odabirom brisaca(Eraser tool) iz menija, znate ono u obliku gumice, klikom na linije koje obrazuju celije a koje zelim obrisati, bivaju obrisane.

[Slika: 49658144.jpg]

Drugo pitanje je, kako se boje samo zeljene linije koje obrazuju tabelu?
U MS Wordu, odabira se ikonica u obliku olovke(Table Draw) i prostim klikovima bojite linije.Ova saranje na slici je bezveze cisto da vidite problem.

[Slika: 82288117.jpg]
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ne postoji takav alat i mora korak po korak. Ja označim opseg ćelija kojima želim da promenim ivicu sa neke strane, desni klik i iz menija odaberem Tabela. U prozorčetu na kartici Ivice postavim svojstva za tu novu posebnu ivicu (boja, stil, debljina) i onda na šemici levo označim koju ivicu tog izbora želim posebno da ofarbam. Odabir stila „- ništa -“ uklanja ivicu.

[Slika: ivice.png]

Rezultat:
[Slika: ivice2.png]

Označiti prave ivice na šemi traži malo vežbe ali posle je lako. Prvi klik postavlja, drugi uklanja ivicu, srednje linije određuju ivice između izabranih ćelija, a spoljne samo okvirnu liniju.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala.

Pretpostavila sam da nema u tom obliku, al znala sam da nekako mora da moze.

Razumela sam metodu, malo sam provezbala i sad znam. Dokaz:
[Slika: 11945276.jpg]

Smile Smile Smile

Jeste da je postupak dosta sporiji od draw/ereser u MS Wordu kad se radi nesto komplikovanije, ali vrsi posao. I ja sam zadovoljna. Ne znam dal postoji u planu da se iimplementira alatka kao sto ima MS za ovu namenu, bilo bi dobro da ima.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da, bilo bi lepo.

Znam da Cédric Bosdonnat iz kompanije Novell radi na novim stilovima (utisnuti, istisnuti, dvobojna linija sa razmakom,...) i da je morao da zameni dosta koda koji računa prelom u Writeru. Trebaće vremena da ove izmene prođu u uzvodnu verziju paketa koju podržava Oracle (Sun).

Možda bi mogla da postaviš zahtev za unapređenje preko http://qa.openoffice.org ako već ne postoji slično (ja brzom pretragom nisam pronašao), pa ćemo da glasamo ako već nemamo par programera koji bi to mogli da implementiraju.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS