Odgovori 
OpenOffice problem sa brisanjem sadrazaja tabela

kompanija u kojoj sam zaposlen ima na 80% racunara instaliran Open Office paket od verzije 3.5 do poslednje 4.1.1. na ostalim racunarima se nalazi MS Office. Problem se manifestuje tako sto fajlovi (.xls) koje zajedno koriste korisnici i MS Office i Open Office paketa, nakon izmena koje su uradjene u Open Officu nakon snimljenih promena postanu osteceni pa ne mogu da se otvore cak i posle recovery opcije ili se ipak otvore, ali sa cudnim, izmenjenim formatom i necitljivim karakterima ili da nedostaje po desetine i vise redova iz sheet-a, prosto kao da neko obrise izvrsene unose ili promeni kod samog fajla. Uocili smo da problem definitivno pravi Open Office i to iskljucivo sa fajlovima koji su na mrezi. Pokusavali smo na razne nacine da resimo problem, dodavanjem sifre prilikom otvaranje fajla, update pa cak i downgrade Open Office paketa na Libra Office, razni antivirus programi i nista od pomenutog nije dalo rezultate. Ono ste je takodje cudno je i to sto nakon ostecenja fajla njegova velicina u KB ostaje ne promenjena. Da li je neko imao ovakav problem i kako ga je resio? unapred zahvalan!
Citiraj ovu poruku u odgovoru

1) Da li je se problem javlja i ako se pre otvaranja XLS datoteka kopira na lokalni računar, i vrati na mrežnu fasciklu nakon sačuvanih izmena?

2) Da li se recovery opcija koristi iz Openofisa ili iz Microsoft Excela?

3) Da li se tokom rada dešava da više korisnika istovremeno otvara, menja i čuva XLS datoteku u mrežnoj fascikli?

Napomena: Libreofis se danas razvija nezavisno od Openofisa i uglavnom brže donosi ispravke i nove mogućnosti. Oznake verzija paketa (OpenOffice 4.1.1 i LibreOffice 4.3.5) nisu uporedive. Preporučujem vam da probate LibreOffice 4.3.5 mada ja nisam proveravao da li je problem nalik ovome koji opisujete nedavno uočen ili ispravljan.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Bio je jedan slucaj da je doslo do "pucanja" fajla u lokalu. Sto se tice recovery opcije, koristili smo OpenOffice recovery, a nakon toga pokusali u MS Office i nije opcija nije da la rezultate. Mreznim fajlovima svakako pristupa vise korisnika sa razlicitim verzijama MS - Open Offica, svakako ne u isto vreme jer dobijaju mogucnost da otvore dokument u read-only modu sto im ne ide u prilog jer ne mogu da sacuvaju promene dokumenta na datoj lokaciji pod istim nazivom. Bio sam ubedjen da je LibreOffice nastavio razvoj samo za Linux distribuciju. Svakako cu da pokusam sa novom instalacijom Libre, ruku na srce naklonjeniji sam Libri nego Open Officu. Hvala na odgovoru, javicu se sa rezultatima.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS