Odgovori 
Подвлачење у поравнатом тексту цури преко маргине при експортовању у .pdf формат

Поздрав свима.

Имам проблем, да када подвучем неки текст (неколико речи) одједном, при чему су подвучена и празна поља између речи, добијам у експортованом .pdf документу подвучено празно поље тамо где му није место. То подвучено празно поље, које ми смета, се јавља на крају текућег реда, и никако не могу у LibreOffice-у 3.3.3 да подесим да оно не буде подвучено. Ево шта сам покушавао. Позиционирам се на крај текућег реда, одмах иза задњег слова задње речи у реду, а затим тастатуром означим то празно поље између задње речи текућег реда и прве речи следећег реда, а затим скинем ознаку са Underline. Експортујем затим у .pdf и то подвучено поље је поново ту. Замолио бих вас да ми помогнете да некако сакријем то подвучено поље, јер стварно "боде очи" када се текст чита у .pdf формату. Остављам и једну слику где је то лепо приказано.

[Slika: Libre_Office_problem_001.jpg]

Унапред вам хвала на помоћи.

Ко хоће да учи, свуда нађе школу.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Poznata greška još iz 2006. godine u izvozu u PDF kada je tekst obostrano poravnat, a podvlačenje teče preko preloma reda.

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=32181
Stara prijava: http://openoffice.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=68503

Zaobilazno rešenje je korišćenje PDF štampača, na GNU/Linuksu cups-pdf, na Windowsu recimo PDFCreator. Mana ovog zaobilaznog rešenja je što nisu dostupne opcije pri izvozu PDF dokumenta, tako da nije moguće izvesti dokument u PDF/A formatu i slično.

Ako tekst nije obostrano poravnat greška se ne pojavljuje.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Хвала Горане. Користићу неки други начин да нагласим део текста који није подвлачење, како бих избегао овај баг.

Ко хоће да учи, свуда нађе школу.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS