Odgovori 
Pomoć !!!

Radila sam malo u calc-u,uspela sam nekako da napravim svoj račun.
Međutim,kad sam htela radni list da okrenem na vodoravno,npr. kad mi treba tablica koja ima više kolona koje sve treba da stanu na jedan list za štampanje i da to bude pregledno,meni nikako ne uspeva da taj isti list okrenem.
Pokusala sam u writer,tu nekako mogu,ali,kad pogledam kako će to da izgleda kad se odštampa,vidim dva lista-jedan je postavljen vodoravno,a ispod njega još jedan,uspravno postavljen.
Kako da u calc,najpre,a zatim i u writer okrenem list onako kako meni odgovara?
Vesna[/size]
Citiraj ovu poruku u odgovoru

U Calcu stilovi stranice (zaglavlja, podnožja, orijentacija stranice,...) se odnose na sve stranice jednog lista. Možete direktno primeniti svojstvo u prozorčetu „Format > Stranica“ na kartici „Stranica“ ili definisati novi imenovani stil stranice sa odgovarajućim svojstvima u paleti „Stilovi i formatiranje“ (tipka F11 ili iz menija Format) i zatim dvokliknuti da taj stil primenite na odabrani list. Imenovani stil kasnije možete da jednostavno upotrebite i za druge listove.

U Writeru se orijentacijom takođe upravlja kroz stilove. Svaki stil definiše stil stranice koja sledi. Da promenite stil za narednu stranicu umetnite prelom stranice (Umetni > Ručni prelom) i u listi izaberite stil za stranicu nakon preloma. Da od preloma na dalje do nove ručne promene stila sve stranice budu položene, primenite predefinisani stil stranice „Položeno“. Ovaj predefinisani stil je napravljen tako da za tekućom stranicom sledi nova stila Položeno, tj. sve stranice do novog ručnog preloma će biti položene. Pogledajte i temu o zaglavljima i podnožjima, tehnika je ista. Stilovima stranice i u Writeru možete da upravljate i kroz paletu „Stilovi i formatiranje“ (tipka F11 ili iz menija).
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

HVALA !!!
Danas sam uz Vašu pomoć uspela da okrenem stranicu na *položeno* na oba dokumenta.
Svako dobro,puno uspeha!
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS