Odgovori 
Pomoc - Dokument zakljucan za editovanje/otvaranje

Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Imam ozbiljan problem sa dokumentom. Inace, to je master rad, vec 20 strana i polako cupam kosu.

Dokument je normalno sacuvan opcijom Save As u Docx formatu. Koristim Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat i OpenOffice 3.2.

Kada pokusam da otvorim dokument, prvo mi izbacuje prozor: ASCII filter options. Kada kliknem OK izbacuje Document file XXXXX is locked for editing.

Trazio sam resenja po netu, svi su imali odgovor - odes na Show hidden files, obrises istoimene dokumente koji u nazivu sadrze ~lock i sve ce biti ok. Sve sam to uradio, sada mi opet ponudi prvo opciju ASCII filter option prilikom otvaranja zeljenog dokumenta, nakon toga ga "otvori" ali je dokument prazan.

Da naglasim - i dok je izbacivalo poruku Document is locked for editing, u Properties je pokazivalo da fajl/dokument ima 0 kb. Sad

Nista mi nije jasno... ima li neku ideju za neko resenje... i u najgorem slucaju, da li postoji nesto poput opcije Restore point na Win?

Unapred zahvalan.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Na žalost, moram da saopštim loše vesti. Ako ne postoji neka rezervna kopija, dokument je trajno izgubljen.

Datoteka veličine 0kb više nema sadržaj datoteke. Moguće da je neki problem sa hard diskom ili operativnim sistemom gde promene nisu sačuvane u datoteci ili je nešto pošlo loše pri čuvanju i ponovnom otvaranju (npr. ako je program "pukao" pri čuvanju).

U skrivenom direktorijumu ~/.openoffice.org/3/user/backup/ (gde je ~/ oznaka za korisničku fasciklu) postoji mogućnost da postoji rezervna kopija datoteke ako je ta opcija uključena u programu, mada sumnjam da je još uvek tu nakon višestrukih pokretanja.

Na Ubuntu distribuciji operativnog sistema GNU/Linuks, podrazumevani ext4 sistem datoteka nema opciju snimaka (engl. snapshoot) tako da nije moguće izvući „verziju od pre par sati ili par dana“. Dobro rešenje za kućnu upotrebu je korišćenje servisa kao što je Dropbox. Dokumenti su sačuvani u oblaku i na računaru lokalno, sinhronizacija je moguća i bez stalne internet veze, a servis nudi i opciju vraćanja ranijih verzija dokumenta.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS