Odgovori 
Прављење садржаја на основу сопствено дефинисаних стилова

Поздрав свима, ово ми је прва порука на форуму. Већ дуже времена користим ОпенОфис и задовољан сам ониме што ми нуди. Као и већина људи прелазим са Мајкрософтовог Офиса и неке ствари ми је тешко да урадим у ОпенОфису и поред тога што прочитам упутство.
Наиме, откуцао сам семинарски и направио 3 сопствена стила Стил1, Стил2 и Стил3 и сада хоћу да на основу та 3 стила направим садржај. Пробао сам то да урадим на основу упутства које се налази у Help делу програма али нигде не могу да нађем где треба да задам стилове на основу којих треба да се направи садржај. Када пробам да генеришем садржај онда добијем празну страницу.

Ако отворим овај документ у Мајкрософт Ворду онда направим садржај али су ми слике и текст испод њих испомеране, зато ми треба решење за генерисање садржаја у ОпенОфис Писачу.
У међувремену сам нашао решење Smile

Поступак је следећи:
Одабрати Insert/Index and Tables/Index and Tables...
На прозору који се појави штиклирати Additional Styles и притиснути дугме са 3 тачкице као што је приказано на следећој слици:
   

Након тога појављује се следећи прозор. На њему треба одабрати стил на основу кога желимо да направимо садржај и онда притиском на стрелице превучемо га у правцу колоне који представља ниво (у мом случају то су колоне 1, 2, и 3, пошто желим садржај у три нивоа).
   

biske.rs
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala Ivane na korisnom prilogu. Označio sam temu kao važnu kako bi je i drugi lako pronašli kada se nađu u sličnom problemu.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Нема на чему. Иначе пријатно сам се изненадио овим форумом, нисам знао да постоји овако нешто на српском.
Поздрав.

biske.rs
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Лакша варијанта је да приликом креирања стила одредите ниво текста. Наиме, у опцији Пасус, на картици Контура и нумерисање потребно је за ниво контуре поставити вредност Ниво 1 за наслове, Ниво 2 за поднаслове итд. Тада се уметање садржаја своди на избор подменија Садржај и пописи менија Уметни изабере опција Садржај и пописи и кликне дугме У реду.
Поред тога што је олакшано креирање садржаја, овакво форматирање стилова вам омогућава и кретање унутар текста тако што позовете навигатор (F5) и у делу Заглавља ће вам бити приказани сви наслови, поднаслови (ниво 2), подподнаслови (ниво 3)...
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS