Odgovori 
Problem numeracije desne strane po normalnom redosledu 1. 2. 3..

.ott  _A4 sablon stilova.ott (Veličina: 10.6 kb)
Ovde ne postavljam pitanje već želim da ukažem na problematiku koja se javlja prilikom numerisanja desnih strana po normalnom redosledu 1. 2. 3. itd.
Često oni koji pišu seminarski ili diplomski rad imaju potrebu da koriste samo desnu stranu sa normalnom numeracijom (1. 2. 3.), jer obično su manje dostupni štampači koji istovremeno štampaju dve strane na listu odjednom (tzv. full duplex). Ako u stilu desne strane izvršimo promenu na samom stilu i dodelimo mu zaglavlje i podnožje i u okviru zaglavlja ili podnožja numeraciju, numerisane strane za stil ,,desne stranice" će biti 1. 3. 5. itd. dok će za stil ,,leve stranice" biti 2. 4. 6. itd. . Dakle, ako želimo da nam na desnoj stranici budu stranice po redosledu 1. 2. 3. onda moramo kreirati sopstveni, novi stil desnih stranica (npr. ja sam ga nazvao _Desne stranice, sa crtom ispred) i okviru njega definisati zaglavlje i podnožje i numeraciju koja će ići normalnim redosledom 1. 2. 3. .
Ovo sam napomenuo zato što postoji ta problematika kod manje iskusnih korisnika Libre Office_a ili Open Office-a. Ovde šaljem i prilog koji se može koristit kao šablon stilova.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS