Odgovori 
Problemi sa LibreOffice LibreOffice 3.5.2.2 Build ID: 350m1(Build:202)

Koristim Slackware 13.37 linux, imam instaliran LibreOffice 3.5.2.2 Build ID: 350m1(Build:202) i OpenOffice.org 3.3.0.
Trudim se da koristim isključivo LibreOffice, ali postoje problemi sa LibreOffice koji me izluđuju i zbog kojih sam se za sada vratio na OpenOffice:
1. Stari problem, naime kada želim da odštampam neki dokument u položenom (landscape) položaju, obavezno odštampa u portretu, nezavisno od štampača...
2. Kada se npr. neki sadržaj iz browsera (kombinacija slike i tekst) kopira i pokuša nalepiti u LibreOffice, LibreOffice pada. Ako je u pitanju samo tekst, to se ne dešava. Probano na dva laptopa, dešava se isto.
3. Radio sam prezentaciju u LibreOffice Impress i bez snimanja pokrenuo slide show. Desilo se da je pao ceo X, a rad od 2 sata pao u vodu. Naravno da sam pobesneo, probam kasnije ponovo i desi se isto.
Napominjem da se ništa od ovoga ne dešava u OpenOffice.
Pozdrav!
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Iz nekih drugih, a sličnih razloga, ostao sam i ja na Openofisu. Na žalost, ostajem uskraćen novitetima koje postoje u Lib-u ali mi je važnija stabilnost.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

1) https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=44664
Nije potvrđeno ali problem je najverovatnije ne u Libreofisu već u CUPS-u, podsistemu za štampanje na Linux distribucijama. Zaobilazno rešenje je vratiti jezik štampača u podešavanjima Libreofisa sa novog PDF na stari Postscript.

2) Pronalazim nekoliko nekompletnih prijava poput ove. Najbolje da prijavite ponovo, navodeći link i isečak stranice koja izaziva ručenje programa, tačnu verziju i način instalacije.

3) Da li je u prezentaciji bio ubačen video snimak? U tom slučaju liči mi na ovu bubicu. Treba probati i da li se isto dešava ako se isključi hardversko ubrzanje grafike u podešavanjima Libreofisa. Ako je na sistemu KDE okruženje, možda ova prijava pomogne.

Uvek je dobro prekopati prijavljene bubice, dopuniti postojeću prijavu komentarom ili otvoriti novu ako bubica nije ranije prijavljena. Grešku je najbolje prijaviti smireno, sa što više detalja tako da programer koji se zainteresuje za prijavu može lako da reprodukuje problem.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ali, ništa od ovih problema se ne dešava na OpenOffice.org...
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hoće u Apache OpenOffice 3.4 kada ovih dana bude izdat.
Citat:Printing via PDF (if the system supports it) allows object transparency to be handled directly by the printer subsystem. Printing on Unix systems can now produce PDF files instead of PostScript.

Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

1. Postscript umesto PDF-a je rešio problem.
2. Sa verzijom LibreOffice 3.5.3.2 (Build ID: 350m1-Build:2), više se ne dešava da LibreOffice padne kada se neki sadržaj iz browsera (kombinacija slike i tekst) kopira i pokuša nalepiti u LibreOffice.

Hvala!
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS