Odgovori 
Različita orijentacija papira u istom dokumentu

Pitanje preuzeto sa EliteSecurity foruma:

Citat:Imam tabelu koja je preko celog lista papira, postavljena u portrait orijentaciju. Na drugom listu sam napravio grafikon koji hocu da postavim u landscape orijentaciju. Nikako ne uspevam da zarotiram grafikon, ne vidim nigde tu opciju tj. imam je medju ikonama ali nije aktivna. Imam Excell 2007.

Da li je moguce ovo izvesti i kako? Probao sam preko Page setup opcije ali ako odaberem Landscape, onda mi je sve postavljeno tako a to ne zelim.

Autor: Obby.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Veoma interesantan problem.

Ovo nije baš odgovor na pitanje, ali može da uputi u dobrom pravcu. U Libreofisu (ili OpenOffice.orgu), rešavalo bi se na sledeći način. Svaki list (engl. sheet) može da ima svoj stil stranice, a stil stranice određuje i orijentaciju papira. Zato ćemo tabelu smestiti u prvi „sheet“, a grafik na drugi. Ovo je veoma fleksibilno jer čak i da tabela ima više stranica, sve je u redu. Sve stranice tabele će biti položene, dok će grafik na drugom „sheet-u“ biti uspravan.

Na početku među stilovima stranice (Format > Stilovi i formatiranje, pa druga ikonica u paleti) treba kroz meni iz desnog klik definisati novi stil „Položeno“ sa položenom orijentacijom papira i dvoklikom ga primeniti na prvi „sheet“. Grafik smestiti na drugi „sheet“, sa stilom „Podrazumevano“ (uspravna orijentacija papira).

Zatim odabrati opseg na prvom listu i dodati u opseg za štampu (Format > Opsezi za štampanje > Dodaj), i potom to isto uraditi na drugom listu.

U prilogu su datoteka u otvorenom dokument-formatu i PDF koji nastaje štampanjem.

Prilozi uz poruku .ods  primer_calc.ods (Veličina: 14.68 kb)
.pdf  primer_calc.pdf (Veličina: 36.09 kb)
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS