Odgovori 
SUBTOTAL na svakoj stranici

Poštovanje,
Imam tabelu u Kalku, lager listu. Otprilike, kada bi se štampalo, bilo bi negde desetak stranica. Da li je moguće da se pri štampanju tako podesi list da je na svakoj stranici prisutan subtotal i prenos subtotala na vrhu na sledećoj strani, s tim da subtotali ne budu prisutni (umetani) u originalnoj tabeli, već da su vidljivi samo pri štampanju.
Pozdrav
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Mislim da nije moguće napraviti zbirove po stranici, ali međuzbirovima (Podaci > Međuzbirovi) je moguće napraviti da nakon svake grupe proizvoda bude suma (međuzbir). Na kartici Opcije prozorčeta Međuzbirovi treba još uključiti prelom između svake dve grupe proizvoda.

Alternativa je ručno postaviti formule sa sumom nakon svakih 50tak redova, ili koliko ih već staje na stranicu, pa srediti prelome tako da se pojavljuju odgovarajuće.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Nije mi potreban medjuzbir svakog proizvoda, već međuzbir svih proizvoda na dnu stranice i prenesen taj međuzbir u vrh sledeće strane.
Da li je to moguće uneti u zaglavlje / podnožje?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ne, zaglavlje i podnožje ne dopuštaju unos formule. Moguće komplikovanije rešenje je makro koji će na događaj štampanja pripremiti podatke u susednom listu i ubaciti redove sa međuzbirom i prenosom oko preloma stranice.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Uradiću to sa makroom u Calcu, lakše mi je.
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS