Odgovori 
Слободан и отворени софтвер у Србији

Саопштење које је данас постављено на сајт пројекта: http://sr.libreoffice.org/novosti/2013-03-28/

Citat:Нови Сад/ Интернет, 28. март 2013. – Група ГНУ/Линукс корисника у Новом Саду (ЛУГоНС) је 23. марта организовала други по реду BarCamp, једнодневни технолошко-активистички догађај посвећен повезивању заједница, хактивизму и активној размени знања.

У пријатељској атмосфери на маргинама овог скупа окупили су се представници више заједница љубитеља слободног и отвореног софтвера у Србији. Заједнички је примећена потреба за бољом комуникацијом између независних заједница чиме би деловање сваке од њих било снажније и видљивије.

Из заједница слободног софтвера које данас функционишу као неформалне групе истакнуто је као корисно могуће формирање заједничког удружења са регистрованим правним статусом у коме би постојеће групе очувале своје особености, а опет могле да каналишу званични наступ према јавности, институцијама и другим организацијама.

Договорено је да се сусрети и разговор на ту тему интензивирају. Све групе и појединци који подржавају слободни и отворени софтвер и отворене стандарде у рачунарству су добро дошли да се прикључе иницијативи и идејом допринесу концепту једног таквог новог удружења.

Можете контактирати било коју од заједница које су присуствовале састанку за детаље како можете да се прикључите.


Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS