Odgovori 
Subtotal u makrou

Snimio sam makro, koji radi delimično ispravno.
Naime, subtotal koji treba da se unese u novoformiranu tabelu NE RADI automatski, već mi izbaci masku za pravljenje subtotala. Nakon ručnog odabira kolona, makro nastavlja da radi.

Radi se o tabeli u kojoj se brišu podaci i kopiraju novi. Nakon izrade iste poremeti mi se skroz uslovno formatiranje (opseg), tako da i ne radi, tj. kao da ga i nema.

Gde grešim?

Pozdrav
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Uslovno formatiranje je sadržano u stilu ćelije, potrebno je da u nove prazne redove prenesete formatiranje (npr. četkicom za formatiranje) iz ostalih ćelija.

Ako ste makro napravili snimanjem makroa, dobijena funkcija je ograničena i uglavnom je potrebno da doradite makro ukoliko automatizujete neko od podešavanja u prozorčićima. Snimanje makroa radi tako što naknadno reprodukuje unos i interakciju sa tablicom, ali snimanje prestaje otvaranjem nekog prozora. U ovom slučaju umesto tako snimljenog makroa potrebno je da definišete međuzbirove direktno u kodu. Nisam testirao, ovo je stranica koju Google predlaže http://computing.ingreatway.com/2013/11/...subtotals/ pa pogledajte da li možete da iskoristite rešenje.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS