Odgovori 
Update verzije 4

Verzija Libreeoffice 4 Linux reklamirana je da u sebi sadrzi live update modul. Od svega ispostavlja se da sadrzi modul koji se javlja gazdi i koji nas obavestava da ima update, sve ostalo svodi se na rukomatiku: rucno brisanje stare verzije, download nove verzije, rucno instaliranje nove verzije. ???
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Gde stoji takva reklama?

Tačno, u Libreofis je jedino ugrađen kod za proveru da li postoji novo izdanje koje obaveštava korisnika. Administrator računara preuzimanje i instalaciju mora da odradi ručno. Makar na Linuksu to je posao od par minuta. Na Windowsu sve ide sa klik-klik-klik ili ako postoji infrastruktura za to MSI instalacija se može spustiti kroz neki sistem za centralizovanu instalaciju.

U opcijama programa je moguće isključiti proveru za nove verzije, a u nekom specifičnom okruženju moguće je i promeniti adresu servera koji javlja informaciju o novim verzijama.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da li uz dogovor sa Draganom sa LMS ili ne ali on je slikao ekrane i reklamirao novi LibreOffice sa tom novom opcijom. Danas sam par puta ulazio u editor i ono smaranje sa tom porukom, znam da moze da se iskljuci i to cu uraditi cim nadjem tu opciju. Stalno skidati komplet paket mislim malo je onako, meni sad to vise nije problem jer imam optiku u velike brzine. Pocinje da smeta to stalno iznova brisanje-deinstalacija pa instalacija, neka ta operacija traje i 1 secukndu ali vise ide na zivce to ponavljanje bez izgleda da ce se nesto promeniti.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Opcija koja daje obaveštenje o novoj verziji se isključuje u postavkama (Tools - Options - LibreOffice - Online Update).

Meni na kućnom računaru odgovara da dobijem obaveštenje i uvek rado nadogradim Libreofis na najnoviju verziju, trenutno 4.0.1. Nove verzije se objavljuju prema redovnom planu https://wiki.documentfoundation.org/ReleasePlan

Na poslu se držim stabilnog izdanja iz ranije serije 3.6, što je sada Libreofis 3.6.5 i mislim da mi je ova opcija za obaveštavanje o novoj verziji tamo isključena.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS