Odgovori 
otvorenidokument.com на Ћирилици

Има ли шансе да ово што видимо испред нас буде на ћириличном писму,
тако да корисник може да изабере и латиницу ако жели, наравно?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Zdravo Nikola,

Misliš li na sam prevod funkcija foruma (lokalizaciju, dugmiće odgovori, nova tema i sl.) ili na poruke korisnika?

Kako forum nije vezan samo za srpski jezik pisan ćirilicom, otuda i .com domen, voleo bih ako bi koristan sadržaj pitanja i odgovora bio dostupan i na latinici. Sa tim u vidu i izbor pisma za lokalizaciju foruma napravljen je kao tiha sugestija korisnicima, što si i osetio.

Ne verujem međutim da će biti bilo kakvih moderatorskih pravila oko upotrebe pisma, jer OpenOffice.org je slobodan paket i meni ne deluje u duhu slobode nametati ograničenja kako će neko da koristi softver, forum ili kojim pismom će da piše na ovom forumu za podršku. A uz to ponekad postoje i realne potrebe da se u tekstu piše ćirilicom pri objašnjavanju problema ili rešenja.

Na forumu slobodno koristi koje god pismo želiš. Ako insistiraš, mogu da omogućim i "српски (ћирилицом)" kao opcioni prevod. Ako želiš da isprogramiraš i pošalješ zakrpu za MyBB koja radi preslovljavanje i nudi odgovarajući izbor korisniku, omogućiću i ćirilične nazive samih foruma pa slično možemo da rešimo i koja god druga funkcionalnost da nedostaje.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Здраво Горане, хвала на одговору, Smile
мислио сам само на окружење овог форума, дакле све његове функције, дугмиће и све остало да може да буде на ћирилици.
Наравно да ће избор чиме ће да ко пише остати на људима који шаљу поруке.

Збуњује ме како се нико није тога сетио пре покретања али ево ако ја могу да урадим нешто на томе, хтео бих, ако ми кажеш шта где и како, дакле, да преправим, изменим, одрадим, све што треба да ти се олакша, да би радило на ћирилици.
(и то онда неће бити притисака на корисника да користи једно или друго писмо, сем подразумеваног окружења и писма за нове кориснике. као што си поменуо. Идеално би било да је обавезно да корисник при прављењу налога треба д аизабере писмо и свесно има оно што жели али није најважније. Најважније да има могућност приказа првог писма за почетак.)

Значи у нивоу да корисник може да изабере ћирилично окружење и при сваком следећем пријављивању или учитавању да приказује оно окружење које жели.

Ок, јави се, па да видим шта све ја у ствари могу да одрадим
да би се то реализовало.
Поз.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Dodao sam prevod „srpski (ćirilicom)“ Vojislava Radoje.

Forum je standardan MyBB. Trebalo bi proširiti tabelu sa poljima za naziv foruma i tema kao i poljem za zapis poruka na ćirilici. Potom bi nove poruke trebalo presloviti i zapisati u oba polja ako su na ćirilici, a pri prikazu prikazati ćiriličnu varijantu kada je dostupna korisnicima koji imaju izabran „srpski (ćirilicom)“ kao jezik.

Najbolje je napraviti poseban MyBB dodatak, siguran sam da bi i neki drugi forumi to rado koristili. Dodatak pored funkcionalnog koda uključuje i proceduru za instalaciju/deinstalaciju koja dodaje i uklanja proširena polja u tabeli i dodaje odgovarajuće udice.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS