Odgovori 
problem sa tabelama u Piscu

Poštovani,

Koristim OpenOffice već nekoliko meseci i premda nemam nekih velikih problema (nemam niti nekih velikih zahteva), sa jednim istim se susrećem već drugi put. Naime, prilikom rada sa tabelama u Writeru (nemam potrebe za Calc-om i ne snalazim se u njemu najbolje - koristim tabele zbog forme obrasca koji predstavljaju, a ne potrebe za matematičkim izračunavanjima - dakle, po pravilu sadržaj tabela upisujem ručno, nemam potrebe za izračunavanjima), izgled dokumenta koji zapamtim i onaj koji nakon nekog vremena ponovo otvorim nisu isti, jer se margine pomere (kako spoljne, tako i unutrašnje). To se već dogodilo prelaskom na OpenOffice 2.0, a sada se ponavlja i sa 3.0. Kao krajnji rezultat je nemogućnost korišćenja ranije zapamćenih dokumenata kao polazne tačke (šablona) za modifikaciju i izradu novih.
Dokumente pamtim (zbog razmene e-mailom sa kolegama i povremene potrebe za radom na tuđim računarima koji nemaju instaliran OO) isključivo kao .doc.
U prilogu šaljem primer "ispreturanog" dokumenta, nastao otvaranjem starog i pamćenjem pod drugim imenom (dakle, čak nikakve izmene nisu rađene).
Ukoliko postoji rešenje - bio bih vam zahvalan.

Saša Čalošević
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS