Odgovori 
smrznuti Office

Poslije nekih problema u obradi teksta s LO 3.5.4, instalirao sam najnoviju verziju LO 3.6.4 direktno s http://www.libreoffice.org. Moj OS je Linux Mint Debian. Jako sam zadovoljan obradom teksta i radom Writera. Međutim, ponekad se dogodi da se cijeli LO ne može pokrenuti. Dobijem prazan logo na ekranu i jedino rješenje je da se restarta kompjuter. Također, ne mogu otvoriti spremljene tekstove.

Neki korisnici Minta imali su taj problem i rješavali ga uklanjanjem Use hardware acceleration i Use anti-aliasing u Tools, View uz Writer. Nekima je bio problem i Cinnamon i sve je radilo dobro uz Gnome Classic. Međutim, meni to nije pomoglo, Cinanmon uopće ne koristim, a ustanovio sam da je bilo još korisnika s istim problemom. O svemu sam pisao još ovdje: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.ph...0&t=123148 i ovdje: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopi...=11&t=9847

Interesiraju me vaša iskustva i možemo li zajedno doći do rješenja. Hvala.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Meni se Apache OpenOffice do sada nije "smrzao". Možda će i on imati takvo ponašanje sa novom verzijom, ko zna. Očigledno se verzije puštaju u promet a da nisu bile dovoljno ispitane, šta drugo reći.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ovako kako je opisano rekao bih da Libreofis ostane pokrenut, i da onda nije moguće dobiti novi prozor. Kada se računar restartuje, sve radi jer nema zaostalog procesa.

Da li se "soffice" pojavljuje u listi procesa?

Isto tako ne bih ovo zvao smrzavanjem, već problem pri ponovnom pokretanju. Ja lično nemam takvih problema ni na Fedora 17 ni na Ubuntu 12.10.

Dešava mi se upravo ovo kako je opisano povremeno na staroj Ubuntu 9.04 instalaciji koja radi kao LTSP server za terminal klijente. Nisam pokušavao da dublje otkrijem u čemu je problem, ubijanjem zaostalih procesa sve radi ispravno.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Prilikom restartanja dobio bih sljedeću poruku:

/opt/libreoffice3.6/program/soffice
Not responding

Međutim, ako bi se smrzao, to se nikad ne bi dogodilo za vrijeme rada, da nešto iznenada 'pukne', nego uvijek na samom početku, prilikom aktiviranja programa. Ako pokrenem System monitor, u tom slučaju LO uopće ne bi bio naveden među trenutno aktivnim procesima u kompjuteru.
Kako sam na drugom mjestu objasnio, jedino bih mogao ući u terminal i maknuti taj prazni logo s ekrana naredbom xkill, ali svejedno ne bih mogao ništa raditi (tj. pisati, koristiti LO) bez restarta. Znam da nije u pitanju LMDE, jer mi svi ostali programi rade bez greške (a najčešće i sam LO). Osim toga, vidio sam na forumu LibreOffice da su i drugi korisnici upozoravali na ovaj problem. Očito, treba dalje kopati i nadati se da problem u međuvremenu neće postati kroničan...
Citiraj ovu poruku u odgovoru

xkill na prozoru ne pomaže pošto Libreofis pokreće dva procesa, soffice i oologo. Potrebno ih je oba ubiti iz liste aktivnih procesa, ili iz terminala naredbom killall.

Slažem se da bi valjalo istražiti zašto se to dešava, ali kao što rekoh, meni se to dešava samo na jednoj staroj instalaciji i tu problem rešavam ubijanjem procesa.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS