Odgovori 
zakljucavanje paleta alata

Jako nervira kada se jednom pozvana paleta gubi. Postoji li način da se zaključa njena pozicija dok se radi? To je jedna od najvećih mana Libre Office-a. Osim toga, kada insertujem okvir i uključena mi je recimo paleta okvir, gde mogu da menjam osobine okvira, na istoj paleti ne mogu recimo da insertujem novi okvir. Pisanje formula je takođe jako zamorno. Dok insertuješ recimo razlomak paleta je tu, čim nastaviš sa tekstom, palete nema, a meni recimo posle jedne reči treba ponovo paleta gde mogu da insertujem novu formulu. Takođe, za obrazac treba uključiti tri palete Izrada obrasca, kontrole obrasca, navigacija obrasca.
Bilo je potrebno dosta vremena dok sam ,,provalio" da izrada obrasca podrazumeva, ne stvarnu izradu obrasca, nego uključivanje grafičkog moda i isključivanje istog, a da tek pozivom palete kontrole obrasca dobijam mogućnost da zaista kreiram obrazac. Zar to ne može da bude jedna paleta na kojoj je sve to i da to može da stoji dok se radi? Ekrani su sada veliki zar za najmanju sitnicu ulaziti u menije? Sa zaključavanjem paleta alata bi se rešilo mnogo toga.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da li i šta možemo da popravimo u prevodu? Koji nazivi bi više odgovarali?
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Možda ovo pomogne. Kada se palete pojave prevucite ih do desne ili leve ivice, ugnjezdiće se tu i biti uvek vidljive.
Ili da napravite svoju paletu sa potrebnim alatima:
kliknite na jezičak bilo kog tulbara ->
customize toolbar ->
idite na jezičak "Toolbar", kod dela "Tollbar" (pri vrhu desno)
kliknite "New", čime pravite svoj tulbar. Otvoriće vam se prozor na kom će te upisati ime vašeg tulbara.
Kliknite na "OK" da sačuvate to.
Na istoj strani "Toolbars", ali odeljak niže ("Toolbar Cntent"), kliknite dugme "Add". Otvara se novi prozor. Imate, da nazovemo to tako, dva krila tog prozora. Levi je Category, gde selektujete onu oblast koju pokriva određena kategorija, a u desnom selektujte željene komande, koja se automatski ubacuju na listu vašeg tulbara.
Potom samo sačuvajte sve što ste uradili i imaćete svoju paletu alatki.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS