Odgovori 
Preuzimanje instalacije

Ceo dan pokusavam da preuzmem instalaciju OO, ali mi izbacuje da Dl link nije pronadjen. Uspeo sam jedino da skinem ENG verziju, a kada pokusam bilo koju na srpskom pa cak i samo jezicki dodatak dobijem da link nije nadjen tj. stranica.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Pre nekoliko godina OpenOffice.org se podelio i danas postoji LibreOffice (praktično naslednik, većina zajednice se priključila ovom projetu) i Apache OpenOffice (grupa iza koje klimavo stoji IBM i koja radi po nešto drugačijim pravilima).

Libreofis je nastavio da dolazi sa srpskom lokalizacijom, a preuzimanje je sa sajta http://sr.libreoffice.org Ja lično koristim LibreOffice i sasvim sam zadovoljan.

Za Microsoft Windows sistem postoji jedna instalacija Libreofisa u kojoj su svi jezici, pa ako sistem nije na srpskom treba obratiti pažnju u instalaciji da se ode na Prilagođenu/Custom instalaciju i u stablu odabere komponenta sa srpskom ćiriličnom ili latiničnom lokalizacijom. Onda će svaki korisnik u opcijama programa moći da uključi prevod po želji. Ako je Windows na srpskom, trebalo bi da instalacija i uključivanje prevoda radi automatski.

Iako je potrebno tek malo truda da se ista lokalizacija pripremi za Apache OpenOffice jer oba programa dele 99% izgleda/funkcija, ne postoji zainteresovanost za tako nešto. Izdanje na engleskom je moguće preuzeti sa http://www.openoffice.org/download/

Nadam se da je moj odgovor od pomoći.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS