Odgovori 
Od Calca do gotovog programa

Poštovanje,
Hteo bih informaciju ili predloge. Napravio sam program za pravljenje elektronske fakture, za koji postoji interesovanje od mojih kolega. Kako ne bih želeo da dam fajl sa makroima u dokumentu, razmišljam da mi oni šalju bazu (list calca) putem interneta, da ga program (calc) , čim mi dođe u folder, automatski učita i procesuira i pošalje nazad korisniku. Kako to da se izvede a da ne mora da se plaćaju neki programi? Da li putem mejla, openoffice claud ili?...Koji programi?
Srdačan pozdrav

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ne vidim praktičan način da se ovo uradi.

Teorijski bi mogao neki drugi program da pokrene Libreofis/OpenOffice headless (bez ekrana) i osluškuje, te pokrene dokument/makroe kada se pojavi nova tablica. Ali potreban kod će sigurno premašiti ono što bi bilo potrebno da se cela aplikacija za elektronske fakture napravi kao poseban program mimo Calca.

Vi ste sada u Calcu razdradili metod obrade podataka, preostaje da neki programer-početnik to iskodira kao gotovu aplikaciju. Ta aplikacija može da uveze sređenu tablicu iz datoteke ili da ponudi unos u samoj aplikaciji.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS