Odgovori 
Problem sa datumom u šablonu iz OOo 3.2.1

Počela da koristim OpenOffice.org 3.2.1 ,napravila šablone.Sve je bilo u redu,pa sam pre neki dan instalirala OpenOffice 3.3 i smatrala da će da mi bude lakše.Međutim...
Pojavio se problem:šabloni,koje sam napravila u 3.2.1 ne rade u potpunosti od kad sam prešla na 3.3 - konkretno,kad sam danas ispisala račun,upamtila ga pod sledećim brojem i odštampala,videla sam da mi netačno ispisuje datum-za dva dana manje,a sa isto tako netačnim datumom ga upamti.Isprobala sam i otkrila da je sve uredu,dok 27. u mesecu,problem počinje tek od 28.
Šta se dešava,da li grešim i gde,ili, moram sve izpočetka?Ako je tako,vraćam se na stariju verziju.
Da li da vam pošaljem prilog u kojem to moze da se vidi?
Pozdrav.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Pošaljite prilog pa ću rado pogledati šta je problem.

Pitam se odakle ste preuzeli 3.3, to izdanje još uvek nije izašlo. Postoji tek kandidat za izdanje. Naravno pohvalno je i uglavnom bezopasno da isprobate kandidate kako bi se možda uočila neka greška i ista bila prijavljena da bude ispravljena do finalnog izdanja. Na taj način svi korisnici mogu da doprinesu razvoju slobodnog softvera.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Evo,ovde sam našla http://otvorenidokument.com/Tema-OpenOff...mogucnosti,ali sam razumela(pogrešno) da već može da se koristi.Da li to znači da bi trebalo da se vratim na staru verziju,ako želim da radim bez opasnosti da pogubim podatke,ili,mogu da nastavim ovde gde sam sada?
Šaljem vam Primer 1,gde je otpremnica iz verzije 3.2.1, u kojoj mi se javlja greška sa datumom,posle prelaska na novu verziju.
U međuvremenu sam našla neki svoj način kako da ispravim tu grešku,ali je problem kada ima mnogo šablona koje treba ispraviti na ovaj način.
Ovako: Uređivanje-List-Pomeri ili kopiraj-U dokumentu(otvoriće se novi prozor)-izabrala Novi dokument-označila Kopiraj- i na kraju ga upamtila sa odgovarajućim imenom.Tako sam dobila novu tablicu u kojoj mi ispravno funkcioniše datum(u ovoj verziji koju sada koristim).
Da li je problem u tome što sam dokumente pamtila kao odf ?
Pošto sam početnik i još uvek nisam radila sa bazom podataka,a planiram,da li mi savetujete da se vratim na staru verziju?

Prilozi uz poruku .ods  Primer 1 za otpremnicu,3.2.1.ods (Veličina: 20.39 kb)
.ods  Otpremnica sačuvana u novom dokumentu.ods (Veličina: 19.43 kb)
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Nema potrebe da se vratite na prethodnu stabilnu verziju, kada uskoro izađe stabilno finalno izdanje 3.3 samo ćete preuzeti i instalirati ga preko postojećeg. Sa formatom je takođe sve u redu, otvoreni dokument-format (ODF) je podrazumevani format u OpenOffice.org. Kada to želite možete dokument da sačuvate i u nekom drugom formatu, ali OpenOffice.org najbrže i najbolje radi sa ODF formatom.

Ova dva dokumenta nisu šabloni (posebna vrsta dokumenta od kojih nastaju novi) već dva standardna dokumenta. U oba dokumenta datum je upisan kao fiksna vrednost, "30. decembar 2010." U šablonu se može postaviti makro koji umeće tekući datum u nove dokumente. Da li koristite neku takvu funkciju u šablonu ili sam ja pogrešno razumeo pitanje?
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Odgovara mi da u dokumente Račun i Otpremnica upišem datum koji želim,možda se kasnije ukaže potreba da koristim makro o kojem pišete.Sada znam da dokumente nisam upamtila kao šablone,tako da ću to da ispravim.Hvala vam!
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Dokument treba da sačuvate kao tablicu, kako i jeste. Ako nekad budete želeli možete da naučite više o funkciji korisničkih šablona pa da dokument sačuvate kao šablon, ubacujete makroe za tekući datum i slično.

Što se ovog datuma tiče, prikazuje se i čuva ono što unesete. Ako zaboravite da promenite datum, možete ponovo da otvorite tablicu, izmenite unos i sačuvate izmenjenu datoteku. Nema potrebe da list kopirate u novu tablicu. Koliko vidim OpenOffice.org nigde ne upisuje datum samostalno, već prikazuje ono što vi unesete u dokument. Ne bi trebalo da postoji bilo kakva razlika između verzije 3.2.1 i 3.3 u prikazu datuma.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS