Odgovori 
LibreOffice Problem pri otvaranju ranije radjenih fajlova

U najnovijoj verziji Libre Office-a za Windows, dokument koji je radjen još 2010. godine u Crtežu, ne mogu da otvorim. Dešava se da jednostavno prilikom otvaranja program ,,pukne" i ne otvori dokument. Isti fajl otvaram u Libre Office pod Linux-om u verziji 3.4.1.2. U prilogu je fajl koji nisam mogao da otvorim.
Probao sam na dva računara pod Windows-om. Pod Linux-om je naravno 64-bitna verzija Libre Office-a, ali nažalost na poslu imam samo Libre Office pod Windowsom koji je 32-bitni.

Prilozi uz poruku .odg  rotiranje objekata.odg (Veličina: 25.4 kb)
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Probajte da se „poigrate“ sa opcijama „Koristi hardversko ubrzanje“ i „Koristi omekšavanje“ u grupi Libreofis > Prikaz u podešavanjima programa. Javite ima li značajnih razlika u ponašanju kako bi lakše locirali tačan problem.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Dao sam u pregledu hardversku akceleraciju i umekšavanje fontova, ali se isto ponaša. Probao sam neke starije fajlove iz tog perioda i sve je uredu. Znači samo ovaj fajl ne može da otvori.

Prilozi uz poruku Izvedena sličica(e)
   
Citiraj ovu poruku u odgovoru

2010? Da nije tada radjen u OpenOffice-u? Možda se radi o tome da LO ne podržava više rukovanje sa takvim fajlovima, mada mislim da bi trebalo da ga otvori. Ako vam je dokument važan i ne može da se otvori uz pomoć LO-a, pokušajte sa AOO-om, taman toliko da ga otvorite i prebacite u vaš rad u LO dokument. Inače, LO i AOO mogu da se instaliraju jedan pored drugog bez smetnji.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da tada je radjen u Open Office-u. Tada je on već bio u verziji 2.0 i koristio je novi format. Stari format je bio u Open Office-u 1.1 na samom početku. Do sada nisam imao problem da otvorim ni stari ni novi format. Recimo, ovaj fajl je otvaran u Libre Office-u 4.1.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Menjaju svaki čas nešto a onda mi nemožemo da otvorimo fajl.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Greška je prijavljena i ispravljena u budućem izdanju 4.2.1. Reč je o novoj grešci koja se pojavila u 4.2.0 i to isključivo na Windowsu, zato sa Linuksom ni Vi ni ja nismo imali problem. Ispravka je "sletela" u izvorno stablo pre par dana:

   

Prva izdanja (4.2.0, 4.2.1,...) upravo ovome i služe, da se omogući široj zajednici da isproba izdanje, prijavi i omogući ispravku novih grešaka. Do .4 ili .5 ovakve greške bi trebalo da budu ispeglane i tada izdanje mogu da koriste i oni koji ne žele da učestvuju i da testiranjem doprinesu razvoju paketa.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala Gorane! Usput, da pitam, razmišlja li se o 64-bitnoj verziji Libre Office-a na Windows-u?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Razmišlja se, ali nije mi poznato da neko na tome radi. Smile

Meni nije poznata neka praktična prepreka da se 32bitni Libreofis koristi na bilo kom Windows sistemu, bilo da je sistem 32bit ili 64bit. Treba voditi računa da 32bitni Libreofis na Windowsu zahteva 32bitnu Javu, ali to se onda rešava paralelnom instalacijom dva Java okruženja. Slično je i sa ODBC drajverima, potrebno je instalirati 32bitne varijante.

Programerima koji integrišu Libreofis u neke svoje proizvode ovo može biti prepreka, ali upravo tu čekamo da neko izdvoji vreme i uloži u portovanje aplikacije. Korisnicima programa 64bitna verzija ne bi donela značajne koristi, što ne znači da ne bi bilo loše kada bi takva verzija bila dostupna.

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=61683
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=46594
http://tml-blog.blogspot.de/2011/03/port...ndows.html
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Greška sa čitanjem starijih dokumenata je ispravljena u verziji 4.2.1.1 .
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS