Odgovori 
Najkorisniji dodaci (OOoTranslit, dict-sr, Numbertext, Report Builder...)

OOoTranslit

OOoTranslit je makro za Libreofis/OpenOffice.org Pisac i Račun (engl. Writer i Calc) koji omogućava brzo i jednostavno dvosmerno preslovljavanje samo izabranog ili teksta u celom dokumentu iz ćirilice u latinicu i obratno. Dodatak možete da preuzmete sa https://extensions.libreoffice.org/exten...ootranslit

   

Ukoliko ne koristite LibreOffice, već imate instaliran Apache OpenOffice prilagođeni OOoTranslit za AOO preuzmite sa foruma.

Provera pisanja i prelom reči za srpski jezik (lat, ћир)
Ovaj dodatak dolazi uz višejezičnu instalaciju Libreofisa i samo u retkim slučajevima biće potrebno da ga instalirate ručno. U tom slučaju možete da ga preuzmete sa stranice https://extensions.libreoffice.org/exten...yphenation ili http://extensions.services.openoffice.or...ct/dict-sr

Umetak za ispis broja slovima
Dodatak za ispis broja slovima Numbertext podržava srpski jezik. U tablici koristite funkcije =NUMBERTEXT(25;"sr"), odnosno =NUMBERTEXT(42;"sh") za ispis broja ćirilicom ili latinicom.Sledeći dodaci su podrazumevano uključeni u Libreofis instalaciju. Ukoliko koristite OpenOffice.org ili Apache OpenOffice, morate ih posebno sami instalirati. Neke GNU/Linux distribucije ne uključuju ove dodatke u podrazumevanu instalaciju Libreofisa, ali u tom slučaju dodatke treba da instalirate kroz sistem paketa u samoj distribuciji, a ne da ih preuzimate sa linkova ispod i instalirate ručno.

Konstruktor izveštaja - Uključeno u Libreofis, ne treba ručno instalirati
Dodatak donosi potpuno novi grafički uređivač izveštaja za program Bazu u paketu Libreofis/OpenOffice.org. Prevucite polja na papir i odredite sadržaj zaglavlja i podnožja. Napredne opcije za grupisanje i uslovno prikazivanje omogućavaju vam da napravite profesionalne izveštaje za prikaz na ekranu ili štampu. Preuzmite ovaj dodatak. Neophodno je instalirano radno okruženje za javu. Vodite računa da ako koristite 64-bitnu instalaciju Windows operativnog sistema, kako je Libreofis 32-bitna aplikacija, potrebna vam je 32-bitna verzija java radnog okruženja.
http://extensions.services.openoffice.or...portdesign

Umanjivač prezentacije - Uključeno u Libreofis, ne treba ručno instalirati
Jednostavno optimizujte veličinu slika u prezentacijama za prikaz na ekranu ili projektoru. Primenjuje kompresiju i smanjivanje rezolucije slika.
http://extensions.services.openoffice.or...nMinimizer

Ekran za izlagača - Uključeno u Libreofis, ne treba ručno instalirati
Prikažite proteklo vreme, beleške ili pregled slajdova na ekranu računara dok tok slajdova ide na projektoru
http://extensions.services.openoffice.or...ter-screen
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Dodatak za potpisivanje izvezenog PDF dokumenta prema PAdES standardu. Libreofis od verzije 4.4 ima ugrađenu mogućnost potpisivanja PDF dokumenata pri izvozu pa nije potrebno instalirati dodatak. Program jSignPdf i dalje sadrži neke dodatne opcije, kao što je potpisivanje uz vidljiv potpis u dokumentu.

   

OpenOffice.org i LibreOffice mogu da potpišu ODF dokument prema XML Digital Signature standardu. Ovaj dodatak međutim omogućava i izvoz dokumenta u PDF i potpisivanje prema PAdES standardu.

Dodatak može da koristi PKCS#11 module ili Microsoft interfejs na Windowsu (midlver). Na taj način na Windows sistemu možete koristiti ličnu kartu sa čipom sa izdatim kvalifikovanim sertifikatom za kvalifikovani elektronski potpis PDF dokumenta ili pametnu karticu/token koje dobijate uz sertifikate koje izdaju druga sertifikaciona tela. Midlver za pametnu karticu koju dobijate od Sertifikacionog tela Pošte podržava i GNU/Linux operativni sistem.

Adresa za preuzimanje: http://jsignpdf.sourceforge.net/
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Instalirao sam novi OOoTranslit 0.4.1, instalirao i nemogu da ga koristim. Nalazi se u upravniku paketima kao aktivan ali u meniju nema ga nigde. Molim vas da pomognete. Openoffice je najnoviji apache 4.1.1 instaliran na windowsu 8.1 od 64bit.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Zbog određenih promena kod Apache Openoffice-a morate preuzeti prilagođeni oooTranslite ovde:
http://otvorenidokument.com/Tema-OOo-Tra...OpenOffice

Prvo deinstalirajte postojeći oooTranslit, potom instalirajte ooTranslit za AOO-a, ugasite sve prozore AOO, ponovo aktivirajte AOO, i trebalo bi da vidite ikonice oooTranslit-a.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS