Odgovori 
OpenOffice OOoTranslit instaliran, a nema ga u Toolbar-u

Instalirao sam OO 4.0.0 i dodao najnoviji OOoTranslit. Međutim nema ga u Toolbar-u i ne znam kako da mu pristupim. Molim za pomoć.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Nastale su izmene u AOO 4.0 tako da neki dodaci ne mogu korektno da rade. To je razlog zašto ima problema sa Translitom. Kontaktirao sam autora preko kontaktne forme na njegovom sajtu. Do sada mi nije odgovorio, tako da ne mogu ništa pobliže da vam kažem da li će biti urađene potrebne izmene.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Dodatak OOo Translit je prilagođen za AOO4.0 i možete ga preuzeti ovde
http://otvorenidokument.com/Tema-OOo-Tra...OpenOffice

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

(12. 09. 2013 01:42)Vladislav Stevanović piše:  Dodatak OOo Translit je prilagođen za AOO4.0 i možete ga preuzeti ovde
http://otvorenidokument.com/Tema-OOo-Tra...OpenOffice

Ja koristim najnoviju verziju, onu koju ste predložili, ali i dalje imam isti problem kao i korisnik koji je započeo temu. I dalje mi ništa ne prikazuje u alatkama. Pretražio sam sve toolbar-ove, i dalje nema. Iritira me da svaki put moram da ulazim u makroe i da nagađam koji je od onih taj koji mi treba. Nedostaje mi onaj stari interfejs.

EDIT: Našao sam rešenje. Važi za oba programa - LibreOffice i OpenOffice podjednako. Dakle, ako Vam se ne prikazuje nikakav dodatak na alatkama, samo idite i napravite ga sami. Bitno je da makro radi. Kako biste ovo izveli, otvorite View>Toolbars>Customize (pišem na engleskom, jer ne koristim program na srpskom jeziku, lakše mi je ovako). Imate više opcija. Možete da napravite poseban padajući meni pod Menus, ili novu traku sa alatkama pod Toolbars. Ono što je bitno jeste da kad napravite bilo šta od ovoga da dodate komandu koja pokreće program, a to se postiže na sledeći način: ako ste napravili padajući meni - dodajete pod Entries, a ako ste napravili traku sa alatkama, dodajete pod Commands. Tamo smotate pod kategorijama do kraja, gde piše LibreOffice/OpenOffice Macros. Otvorite My Macros, potom oootranslit i kliknete na fncTranslit. Sa desne strane potom nađite komandu RunTranslit i idite na Add da biste dodali. Kod trake sa alatkama možete dodavati ikonice i igrati se, ali to je manje bitno. Sada imate direktnu prečicu koju program nije sam kreirao.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Pomenuti dodatak radi na AOO4. Ja nemam nikakvih problema. Ikonice su tu i vide se lepo. Da li ste nakon instaliranja aplikacije zatvorili sva dokmenta AOO-a, pa ponovo otvorili AOO? To je neophodno da bi se ikonice videle.
Takođe proverite da li ste instalirali Translit modifikovan za AOO4.

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS