Odgovori 
Problem sa funkcijama, rezultat je #IME?

Poštovanje!
Imam problem sa funkcijama u Office Calc.
Zapravo, trebaju mi neke funkcije, koje on ne prepoznaje, tj. funkcije se nalaze na listi, ali ne daju rezultate. Ja uđem u tu funkciju, ukucam redom šta traži, ali on izbaci #IME?
Koliko znam, treba da instaliram još neku nadogradnju za te funkcije(YIELD, COUPDAYS, COUPNUM...), ali ne znam gde se nalaze ti instalacioni programi.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da li koristite zapetu sa tačkom između argumenata funkcije? U Excelu može i zapeta, ali Libreofis očekuje podrazumevano znak „;“.

Druga mogućnost je da neispravno unosite decimalni broj. Ako je u jezičkim podešavanjima programa uključen srpski lokalitet decimalni broj se unosi sa zapetom, a ne tačkom kao što je to u engleskom lokalitetu.

   

Calc će ispravno prepisati zapete u tačke i obrnuto ako promenite lokalitet ili tablicu pošaljete korisniku koji ima Calc sa drugim lokalitetom. Dakle podešavanje prilagodite kako vama odgovara. Osim formata broja, lokalitet uređuje podrazumevanu valutu, kalendar i dane u nedelji, ređanje i drugo. Neke od ovih postavki možete i posebno postaviti od ćelije do ćelije.

Da budemo maksimalno precizni u dokumentaciji stoji da „#IME?“ ili po kodu greška 525 označava da naziv funkcije nije ispravan ili sintaksa nije ispravna, ili se koristi referenca na nepostojeći opseg (polje, red, kolonu), ili je pogrešan decimalni razdvajač.

Kod ovakvih problema pomoglo bi ako prikačite i dokument kao primer uz poruku. Za ilustraciju pogledajte primer koji sam priredio.

Prilozi uz poruku .ods  finansijske.ods (Veličina: 10.26 kb)
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS