Odgovori 
Stigao je Apache OpenOffice 4.0.1!

Izdanje Apache OpenOffice 4.0.1 je stiglo, na srpskom jeziku!

Posle dužeg vremena AOO je dostupan na srpskom jeziku, na ćirilici.
Nešto oko 6000 nedostajućih linija korisničkog interfejsa je prevedeno zadržavajući postojeću terminologiju sa poslednjim prevedenim izdanjem OpenOffice-a 3.3.

Apache OpenOffice 4.0.1 je nastavak izdanja koje ispravlja ključne greške i poboljšava ukupni kvalitet aplikacije. Svi korisnici Apache OpenOffice-a 4.0 ili ranijih izdanja se savetuju da izvrše nadogradnju. Možete preuzeti Apache OpenOffice 4.0.1 ovde:
http://www.openoffice.org/download/

Oblasti poboljšanja uključuju: dodatni prevodi na lokalne jezike, ispravki grešaka, poboljšanja performansi i poboljšanja kompatibilnosti za Windows 8.

U OpenOffice 4.0 integrisane su unutar jezgra proizvoda veoma popularne ekstenzije „Ekran za izlagača“ i „Umanjivač prezentacije“.


Ispravljene su neke ključne greške, kao što je nejasno iscrtavanje brojeva u Računu, spori rad sa fotografijama u Crtežu...

Da pogledate zvaničnu belešku o izdanju sa kompletnim spiskom ispravljenih grešaka kliknite na sledeći link:
https://cwiki.apache.org/confluence/disp...ease+Notes

Napominjemo da je usklađena verzija OOoTranslit 4.1 (za preslovljavanje sa ćirilice na latinicu i i obrnuto) za korisnike AOO 4.0 dostupna isključivo ovde:
http://otvorenidokument.com/Tema-OOo-Tra...OpenOffice

Dolepotpisani priređivač ovog lokalizovanog izdanja AOO-a koristi priliku da se javno zahvali Goran Rakiću, prethodnom priređivaču OOO3.3, na nesebičnim savetima i upućivanjima na resurse koji mogu biti od pomoći u ovom radu, u trenucima kada je ovaj projekat prevođenja bio u začetku.

Stevanović Vladislav

Apache OpenOffice 4.0.1 Win
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Hvala Vladislave na uloženom vremenu i čestitam na ovom uspehu. Uvek je dobro da postoji veći izbor, pa tako danas ponovo imamo i Openofis i Libreofis na srpskom.

Trenutno sam u obavezama, što ste možda i primetili, ali prvom slobodnom prilikom ću preuzeti izdanje pa javljam utiske.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS