Odgovori 
Kako u preseku vektora dobiti tačke

Ukoliko imam insertovana dva objekta naprimer pravu i pravougaonik, kako bi u njihovom preseku mogao da dobijem tačke? Ukoliko bi to uspeo imao bih ideju da izvršim pojedinačno brisanje vektora po pravilu iz prethodne teme
,,Brisanje vektora izmedju dve tačke" Tada bi se moglo dobiti mnoštvo kombinacija. Ako ovo ne postoji trebalo bi u nekoj verziji napraviti. Ovo inače imam u jednom komercijalnom programu koji koristim za dizajn šara na drvetu. Dizajnirane modele šaljem na cnc mašinu.Inače bez obzira na moćne
alate u tom programu vrlo često nešto uradim u Crtežu iz OO pa eksportujem u jedan format koji kasnije dalje koristim.
Da bi pitanje bilo jasnije u prilogu šaljem crtež.
Prijalo bi mi kada bih selektovao dva objekta i dao opciju ,,daj tačke u preseku". Onda bih sve pretvorio u krive i zatim brisao pojedinačne vektore selektujući određene tačke i oni bi se brisali po pravilu brisanja -briši prvi vektor koji sledi na dessno.

Prilozi uz poruku Izvedena sličica(e)
   
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Ima rešenja.

Evo još nekih crteža, gde su korišćeni razni oblici koji su isecani od drugog objekta

Prilozi uz poruku .odg  Odsecanje.odg (Veličina: 11.61 kb)
.odg  Isecanje.odg (Veličina: 9.94 kb)
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Nažalost, to nije ono što tražim. Hoću da naprimer sklonim samo jedan vektor pocevši od tačke koja bi se kreirala u preseku. Tu opciju koju ste pokazali sam znao. Ne treba mi da isečem ceo isečak.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

DA li su vam samo potrebne tačke u preseku dva objekta i jedan od ta dva objekta ili tačke u preseku dva objekta i oba objekta za dalje uređivanje?
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Potrebne su mi tačke u preseku dva objekta i oba objekta za dalje uredjivanje.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Jedino sam uspeo da dobijem tačke presecanja kod dva objekta kada dva objekta prvo spojim (oblici / spoji) pa onda kliknem na uredi tačke. Međutim, tada su dva objekta spojena i čine jedan novi objekt, tj. oba objekta u izvornom obliku nisu dostupni. Ovo je neizvodljivo sa pravom i nekim drugim objektom, npr. krugom.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Da, ta mogućnost ne postoji, ali bi bila poželjna.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Уколико би постојала могућност добијања тачака у пресеку два објекта, и могућност брисања кривих између две тачке, онда би се могле урадити ствари као што сам дао у прилогу.

Prilozi uz poruku Slika(e)
   
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS