Odgovori 
LibreOffice "Print Ranges" problem

Imam problem sa "Print Ranges" funkcijom. Naime, imam potrebu da razliciti listovi imaju definisana razlicita polja za stampu, ali i razlicite formate papira. To je u Open Office radilo bez problema, a radi i na Apache Office 4.x.x sa istim dokumentom koji ne radi u LO 4.x.x.[/font]

Kada insertujem novu stranicu gubi se polje koje je formatirano za stampu, sto je i normalno, ali kada ponovo formatiram polje (npr $A$1:$G$40) vidi se u pregledu za stampu samo dok ne izadjem iz dokumenta. Prilikom ponovnog otvaranja stranica izgleda kao da nisam odredio polje za stampu.

Samo da napomenem da sam uredno podesio page style za svaki radni list ponaosob.
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Koja verzija Libreofisa je u pitanju i da li je instalirana „sa sajta“ ili iz nekog drugog izvora?
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru

.ods  Podaci.ods (Veličina: 38.06 kb)
.ods  Dobavljaci.ods (Veličina: 17.96 kb)
.ods  Fakture01.ods (Veličina: 35.29 kb)
U pitanju je verzija 4.1.3.2. preuzeta sa sajta LO engleska verzija.
Malo sam setao po forumu i nasao temu "razlicita orijentacija papira u istom dokumentu", pa sam pogledao primer koji se tamo nalazi i na tom dokumentu sve radi kako treba, sto ce reci pamti zadate parametre polja za stampu na oba radna lista, ali kod editovanja novog dokumenta prilikom insertovanja novog radnog lista pamti parametre samo za jedan list, dok za drugi se svaki put moraju ponovo uneti po otvaranju dokumenta.
Prilicno mi je nejasno zasto se to desava jer sam ranije u OO imao po nekoliko radnih listova sa razlicitim orijentacijama papira i formata papira (tema: stampa na vise stampaca) i sve i dalje funkcionise besprekorno i na ovoj verziji LO.

Kao ilustraciju problema saljem i dokument sa konkretnim problemom, zbog veza prema ostalim delovima neophodno je da sva tri fajla budu u istom direktorijumu, a treba startovati fajl facture, dalje je sve jasno po sebi, sa tim sto sam dugmetom stampaj "resio" problem polja za stampanjem koristeci makro.

hvala na interesovanju za maj problem

rodoljub
Citiraj ovu poruku u odgovoru

Rekao bih da je ova greška u pitanju https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=51022

Zaobilazno rešenje je držati jedan prazan list na kraju dokumenta. Tebalo bi uraditi bibisect kako bi se otkrila tačna izmena u 3.4.x koja je uzrok problema, razlog zašto je izmena napravljena i onda smisliti kako da se problem reši.
Poseti veb stranicu korisnika
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Odgovori 
Kontakt | otvorenidokument.com | Povratak na vrh | Povratak na sadržaj | RSS